Στη δικαστική διαμάχη που είχε με τον Πάνο Καμμένο πριν τέσσερα χρόνια, οπότε και ο πρώην υπουργός είχε προσβάλλει την ίδια και τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, αναφέρθηκε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που «καταδικάζει την τότε κυβερνητική πλειοψηφία των ΣυριζΑνέλ για την ποινική ασυλία που παρανόμως του παρείχε».

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στο Facebook:

«Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και στα δικαστήρια.

Όταν τον Ιούλιο του 2018 προσέβαλε την αξιοπρέπειά μου και την μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, ο Πάνος Καμμένος κρύφτηκε ο ίδιος πίσω από την υπουργική του ασυλία για να μην επιτρέψει στην Ελληνική δικαιοσύνη να εξετάσει την μήνυσή μου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση διά του τύπου. Από την βολική θέση του υπουργού-υβριστή τον ξετρύπωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταδικάζει την τότε κυβερνητική πλειοψηφία των ΣυριζΑνελ για την ποινική ασυλία που παρανόμως του παρείχε.

Εφ’εξής, κάθε υβριστής υπουργός θα λογοδοτεί για τις ύβρεις του έναντι των Ελληνικών ποινικών δικαστηρίων, όπως συμβαίνει για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα.

Χωρίς ασυλία, χωρίς προστασία της πλειοψηφίας.»