Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Αμερική πιέζει Ισραήλ και Χαμάς να καταλήξουν σε συμφωνία που θα περιλαμβάνει μία παύση των μαχών και απελευθέρωση των ομήρων.

«Το πιέζουμε. Δεν υπάρχει καμία προσδοκία σε αυτό το σημείο, αλλά πιέζουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους καθώς έφθανε στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν.

Νωρίτερα, το CNN μετέδωσε ότι στις συνομιλίες είχε διαμορφωθεί ένα γενικό πλαίσιο που προβλέπει την απελευθέρωση των ομήρων σταδιακά με αντάλλαγμα την κατάπαυση πυρός.

Πηγές τόνισαν, ωστόσο, ότι δεν επίκειται συμφωνία.

«Πρόκειται για πολύ σοβαρές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και ελπίζουμε ότι θα οδηγήσουν κάπου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κέρμπι στους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο Air Force One, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε κάτι συγκεκριμένο να ανακοινώσει την Τετάρτη.

Ο Μπάιντεν κλήθηκε επίσης να απαντήσει στις αναφορές του ελεγχόμενου από τη Χαμάς παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας ότι ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου θα ξεπεράσει πιθανότατα τους 20.000.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του στο Μιλγουόκι πως «είναι τραγικό», πριν επιβιβαστεί στην αυτοκινητοπομπή του.