Κατά της επέκτασης του φράχτη του Έβρου τάχθηκε ο πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην τηλεόραση του One, στο πλαίσιο της πρόθεσης του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά της κατάστασης χάους στο μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να επεκταθεί ο φράχτης του Έβρου, απάντησε: “Η δική μου άποψη θα ήταν, να μην (σ.σ. επεκταθεί). Με ρωτάτε το τι θέλω, θα σας έλεγα να μην. Αν με ρωτάτε από τη στιγμή που υπάρχει θα το γκρεμίσετε; Θα σας έλεγα ότι η πολιτική μου δεν αφορά μονάχα τη θέληση μου, αφορά τις συγκεκριμένες συνθήκες κάθε φορά”.  Τοποθέτηση που έρχεται μετά την τροπολογία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, στο ευρωκοινοβούλιο, που ζητά το μπλοκάρισμα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης της επέκτασης του φράκτη στον Έβρο, υιοθετώντας τη θέση για απροστάτευτα ουσιαστικά σύνορα.

Ο Γιάννης Μουζάλας ισχυρίστηκε ότι “ο φράχτης δεν είναι αυτό το μέσο, το οποίο θα σταματήσει” τη μετανάστευση και το προσφυγικό κύμα. Χαρακτήρισε συγκεκριμένα  “φενάκη να πιστεύει κανείς ότι θα σταματήσει η μετανάστευση και το προσφυγικό κύμα. Αντίθετα, θα βρουν αλλού διεξόδους”, όταν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023, δηλαδή τις πρώτες 50 μέρες του χρόνου, είχαν γίνει περισσότερες από 7.600 αποτροπές παράνομων μεταναστών στον Έβρο και 118 συλλήψεις διακινητών στην επικράτεια.

Ο ίδιος, βέβαια, καταλήγοντας, είπε ότι “την προηγούμενη φορά που γίναμε Κυβέρνηση, δεν γκρεμίσαμε τον προϋπάρχοντα φράκτη”.