Απειρα τα περιστατικά με πρωταγωνιστές στελέχη  της Κουμουνδούρου να δηλητηριάζουν την δημόσια ζωή.

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Διαμάντης

 

«Να διαφυλάξουμε την πολιτική αντιπαράθεση πριν καταλήξει σε ένα μακελειό χυδαιότητας», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και βέβαια ο πρωθυπουργός είχε στο μυαλό του αρκετά παραδείγματα τοξικότητας που φτάνουν στο όριο της χυδαιότητας.

Οπως για παράδειγμα όταν πριν από λίγους μήνες ένα μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ καλούσε σε… δολοφονίες υπουργών. «Δυστυχώς η 17Ν άφησε μερικούς πίσω (Αδωνι, Μπογδάνο κ.λπ.)» έγραψε σε tweet που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Αμεση, τότε, ήταν η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη: «Για να καταλάβετε ποιοι είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι διαβάστε τι έγραψε ένας από τους γνωστούς υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στενοχωριέται που η 17Ν δεν πρόλαβε να σκοτώσει εμένα και τον Μπογδάνο». Μετά τον σάλο, τελικά, το εν λόγω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγγνώμη και έσβησε τον λογαριασμού του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Μια ακόμα υπόθεση που καταδεικνύει την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι της Μυρσίνης Βουνάτσου. Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στους νεκρούς στο Μάτι και στη Μάνδρα και σε εκείνους του κορωνοϊού, γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter ότι «όταν θα ισοφαρίσουμε τους νεκρούς εγώ θα αρχίσω να μετράω πτώματα και ζητώ ευθύνες (ποινικές). Γιατί όχι; Οσο έφταιγαν ο Τσίπρας και η Δούρου άλλο τόσο θα φταίτε και εσείς». Μετά από αυτήν την ανάρτηση είχε αρθεί η ιδιότητά της ως μέλος, ωστόσο, ύστερα από μερικούς μήνες, επέστρεψε και πάλι στους κόλπους του κόμματος. Ωστόσο, η ίδια δεν… έμαθε και… δριμύτερη έγραψε: «Οταν θα ισοφαρίσουμε τους νεκρούς εγώ θα αρχίσω να μετράω πτώματα και ζητάω ευθύνες (ποινικές). Γιατί όχι; Οσο έφταιγαν ο Τσίπρας και η Δούρου άλλο τόσο θα φταίτε κι εσείς. Συν τέσσερις από χθες το βράδυ μέχρι τώρα. Στους εξήντα επτά φτάσαμε. Αν θα λογαριαστούμε λέει;»

Την ίδια ώρα, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος παλαιότερα είχε φτάσει στο σημείο να υπερασπιστεί τους εμπρηστές του ΚΥΤ στη Μόρια και προτρέπει να οργανώσουν τη νομική υπεράσπισή τους! Στην ανάρτησή του ανέφερε πως αν βρισκόταν και αυτός στην «κόλαση της Μόριας» θα έβαζε και ο ίδιος φωτιά και συνεχίζει αναφέροντας πως δεν πρέπει να μείνουν ανυπεράσπιστοι οι «νεαροί Αφγανοί πρόσφυγες».

Από τη μακρά λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος είχε δώσει άλλοθι σε όσους ρίχνουν βόμβες μολότοφ! «Είναι άλλο πράγμα ο επαγγελματίας τρομοκράτης και άλλο ο νέος που ρίχνει μια βόμβα μολότοφ», είχε δηλώσει, προσθέτοντας: «Ο νέος που κακώς, και πρέπει να το καταδικάσουμε, ρίχνει μια μολότοφ είναι άλλο πράγμα από τον εγκληματία τρομοκράτη, ο οποίος μαζεύει όπλα και σχεδιάζει δολοφονίες. Ενας νέος που πετάει μια μολότοφ είναι μέρα με τη νύχτα με τον τρομοκράτη, ο οποίος σχεδιάζει δολοφονίες».

Τη σκυτάλη είχε πάρει ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκδίδοντας ανακοίνωση για τον Βασίλη Δημάκη, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ παρέχει «άλλοθι» στον δραπέτη. Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Δημάκης είχε λάβει εκπαιδευτική άδεια, με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού. «Αν ο Β. Δημάκης δεν επιστρέψει στη φυλακή […] θα είναι κόλαφος για τους βασανιστές του. Για όλους αυτούς, που όπως κατ’ εξοχήν η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση κάνει, στηρίζουν και διαιωνίζουν ένα ‘‘σωφρονιστικό’’ σύστημα που εκδικείται, εξευτελίζει, εμποδίζει κάθε προοπτική ελεύθερης ζωής και ομαλής επιστροφής στην κοινωνία στον κάθε Δημάκη, στον κάθε κρατούμενο/η»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, έδειξε την τοξικότητα όταν στήριξε πλήρως τις καταλήψεις στον χώρο του ΑΠΘ. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας από την Αστυνομία να γίνει η εκκένωση στον χώρο του πανεπιστημίου βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη, μαζί με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κώστα Αμπατζά και πανεπιστημιακούς καθηγητές, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, η Ιφιγένεια Καμτσίδου κ.ά. Σε δηλώσεις τους, τότε, οι βουλευτές είχαν ζητήσει την αποχώρηση των αστυνομικών.