Μίζεροι και αδίστακτοι στον ΣΥΡΙΖΑ

281

Αδίστακτος και διπρόσωπος. Οπως και το κόμμα της χαράς του οποίου ηγείται. Παράδειγμα χθεσινό, μικρό μεν, αλλά τόσο κραυγαλέο. Η Βουλή προ μηνών αποφάσισε να κατασκευάσει – λόγω κορωνοϊού – με δικά της έξοδα 50 κλίνες ΜΕΘ, προκειμένου το νοσοκομείο «Σωτηρία» να μπορεί να ανταποκριθεί στις αναμενόμενες, υψηλές ανάγκες που θα προκύψουν λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Χθες, σε μια σεμνή τελετή παρόντος του προέδρου Κυριάκου, του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα πατριώτη μου, οι 50 κλίνες ΜΕΘ παραδόθηκαν έτοιμες στο νοσοκομείο, και ταυτόχρονα στον ελληνικό λαό. Πώς χαρακτήρισε το όλο θέμα ο μίζερος και κακομοίρης ΣΥΡΙΖΑ ως πρωθυπουργική φιέστα και κομματική εκδήλωση; Στην ίδια εκδήλωση ήταν παρόντες εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής, η πρόεδρος Φώφη, και μέλη του προεδρείου του κοινοβουλίου, και μεταξύ τους ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Βίτσας, εκ των σοβαρών ανθρώπων αυτού του κόμματος.

Πού την είδαν ακριβώς τη φιέστα; Και αν ήταν φιέστα, θα παρευρισκόταν ο Βίτσας; Εγώ λέω πως όχι.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δηλαδή μια εκδήλωση η οποία αφορά σε δωρεά της Βουλής προς ένα κρατικό νοσοκομείο και παρίσταται ο Πρωθυπουργός της χώρας να χαρακτηρίζεται ως «φιέστα» και «κομματική» σύναξη; Διότι αν έχεις καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός τελούν υπό αίρεση και έχεις επεξεργαστεί έναν σχεδιασμό, σύμφωνα με τον οποίο «όπου να ‘ναι φεύγουν», διότι «θα τους ρίξει η οργή του λαού, από τις επιπτώσεις της πανδημίας» (κατά την εξομολόγηση φίλου μου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ), ζεις μέσα στο συννεφάκι τού «όπου να ‘ναι φεύγουν, έρχεται η δική μας ώρα ξανά»!..

Δεν είναι καινούργιο αυτό, και άλλοι το έχουν πάθει. Μετατρέπουν την επιθυμία σε χειροπιαστή πραγματικότητα και καθορίζουν τη στάση τους απέναντι στα πράγματα με βάση αυτό – ασχέτως του αν πρόκειται για ολέθρια κατάσταση, η οποία τους οδηγεί από το ένα λάθος στο άλλο.

Παρακολουθώ καθημερινά, εκ καθήκοντος, αλλά και εξ επαγγελματικής διαστροφής, όσα (ή τουλάχιστον τα περισσότερα από όσα) γράφουν τα sites και τα έντυπα που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εικόνα που αποπνέει η αρθρογραφία τους είναι ότι η χώρα έχει καταστραφεί, ο λαός λιμοκτονεί, ο Κυριάκος είναι ολετήρας του έθνους, η κυβέρνησή του ένας θίασος σκιών, και τα χειρότερα είναι προ των πυλών. Και το ότι ο κόσμος δεν έχει βγει ακόμη στους δρόμους να γκρεμίσει την κυβέρνηση οφείλεται αποκλειστικά στη στήριξη που του παρέχουν οι μιντιάρχες, οι οποίοι έχουν καταφέρει για άλλη μια φορά να παραπλανήσουν τον λαό!

Κατά τη γνώμη ουδέποτε κατά το παρελθόν έχει εμφανιστεί κάτι παρόμοιο – να είναι σε τέτοια αναντιστοιχία η πολιτική ανάλυση ενός κόμματος με την πραγματικότητα…

του Γιώργου Παπαχρήστου από το Στίγμα στα Νέα

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr