Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο CNN στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Η απόφαση για τα 50 δισ. στην Ουκρανία πρέπει να ληφθεί, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN λέγοντας ακόμη ότι θα ξεπεράσουμε το ουγγρικό εμπόδιο και θα προχωρήσουμε.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια εναλλακτική να κάνουμε τη συμφωνία οι 26 μας, δηλαδή χωρίς την Ουγγαρία, αλλά αυτό «θα είναι πιο σύνθετο και θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο».

Πάντως επισήμανε ότι «υπάρχει ο τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ουγγρικές επιφυλάξεις και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία».

Εκτενείς ήταν οι αναφορές για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Ελλάδα το διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γι’ αυτό και δεν ήταν σημαντικό θέμα στις εκλογές μας. Το αντιμετωπίσαμε με σκληρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική».

Πρόσθεσε ότι «ανοίξαμε νόμιμες οδούς για όσους θέλουν να έρθουν να εργαστούν στην Ευρώπη. Το κρίσιμο είναι ποιος αποφάσιζε για το ποιος θα έρθει στην Ευρώπη, δεν είναι οι λαθροδιακινητές που είναι υπεύθυνοι».

Ακόμη είπε ότι «αυτοί που δεν παίρνουν άσυλο, πρέπει να επιστρέφονται για να σταλεί ένα μήνυμα ότι, αν έρθεις στην Ευρώπη και δεν παίρνεις άσυλο, πρέπει να γυρίσεις πίσω».