Με πολύ προσεκτικά βήματα σχεδιάζεται το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η συνάντηση του με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις και δεν έχει υπάρξει καμία επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ για συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Η μόνη πληροφορία για την ημερομηνία του ταξιδιού είναι αυτή που έδωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης στο περιθώριο του συνεδρίου East Macedonia & Thrace Forum που γίνεται στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με όσα είπε ο πρέσβης, ο πρωθυπουργός θα πετάξει για τις ΗΠΑ προκειμένου να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 που είναι προγραμματισμένη για τις 4 Απριλίου. 

Στην ατζέντα της συνάντησης Μπάιντεν - Μητσοτάκη, όταν αυτή γίνει, αναμένεται να βρεθούν όλα τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, όπως τα εξοπλιστικά, το ενεργειακό και η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. Επίσης, θα συζητηθεί το ζήτημα της Ουκρανίας, το μεσανατολικό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.