Με μία κίνηση υψηλού συμβολισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε σήμερα στο ακριτικό νησί ης Γαύδου προκειμένου να παραστεί στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια που μεταβαίνει στο ακριτικό αυτό νησί πρωθυπουργός (πέρυσι είχε βρεθεί στο νησί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας) εκτιμάται ότι αποτελεί ένα μήνυμα από την πλευρά της Ελλάδας προς την Τουρκία, όπου το καθεστώς Ερντογάν εμφανίζεται να εντείνει όλο και περισσότερο τις προκλήσεις προς την χώρα.

Το γεγονός δέ πως επιλέγεται η Γαύδος ως το μέρος στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων αποτελεί απάντηση στις συνεχιζόμενες απειλές που με αφορμή το θέμα των 12 ναυτικών μιλίων έχουν φτάσει στα άκρα εμπεριέχοντας μέχρι και απειλές πολέμου.

Ο πρωθυπουργός άλλωστε έχει κατ επανάληψη τονίσει ότι η Ελλάδα ούτε εκβιάζεται ούτε απειλείται κάτι που επιβεβαιώνει και το μήνυμα που στέλνεται με την επίσκεψη στην Γαύδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Γαύδο με ελικόπτερο από την 115 Πτέρυγα Μάχης, προκειμένου να είναι στο νησί περίπου στις 11. Εκείνη την ώρα θα δέσει και το πλοίο της γραμμής, με βουλευτές, κομματικά στελέχη και εκπροσώπους της τοπικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και της τοπικής εκκλησίας.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί και το στρατιωτικό φυλάκιο της Γαύδου, που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Γαύδο επισκέφθηκε τις ημέρες των Χριστουγέννων και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ