Σκληρή κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που επιλέγει να απέχει από την ψήφιση μέτρων σε όφελος ιδίως των πιο αδυνάμων, έκανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Έίστε “μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και το διχασμό και μονίμως απόντες από μέτρα στήριξης της κοινωνίας”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος στηλίτευσε την προσβλητική για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες στάση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποφασίσει να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, επιλέγει να γυρίσει την πλάτη:

– στη ρύθμιση για τα καταπατημένα που έρχεται να ωφελήσει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που για δεκαετίες βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας

– στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ για το 2023 σε περιοχές που έχουν χτυπηθεί από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές

– στη βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού, που δίνει πρόσθετη προστασία στους δανειολήπτες

– στην παράταση των αμοιβών σε εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

– στη ρύθμιση σημαντικών ζητημάτων ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση και την καθιέρωση φορολογικών κινήτρων για όσους απασχολούνται σε πλωτές δεξαμενές φυσικού αερίου.

Απόντες, όπως υπενθύμισε ο πρωθυπουργός, ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ και από τις αυξήσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, την καθιέρωση δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρία, ενώ γνωστή είναι και η στάση του απέναντι στο market pass, που το χαρακτήρισε “ψίχουλα”. Πρόκειται για “ψίχουλα” που οι πολίτες επιλέγουν με βροχή αιτήσεων.

Απέναντι σε αυτή τη στάση, που σηματοδοτεί – όπως είπε ο πρωθυπουργός-  το διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, “εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη, να νοιώθουμε, να ακούμε, να προσπαθούμε ώστε οι εκλογές της άνοιξης να φέρουν μαζί τους μια νέα άνοιξη στον τόπο με ισχυρή εντολή για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη Ν.Δ”.

Προηγούμενα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υπογραμμίσει ότι “οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, λοιπόν, ζουν, συγκρίνουν και κρίνουν, μπορούν να ξεχωρίζουν την πράξη από το ψέμα, μπορούν να ξεχωρίζουν τον μετρημένο ρεαλιστή από τον υποκριτή και σίγουρα μπορούν να ξεχωρίζουν τη λύση από το πρόβλημα. Είμαι βέβαιος, λοιπόν, ότι σύντομα θα προσφέρουν στη χώρα σιγουριά, συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα”.