Μητσοτάκης: «H ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα σε δράσεις»

68
Μητσοτάκης: «H ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα σε δράσεις» tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών που ήταν η βοήθεια που θα προσφέρει η Ευρώπη στη χώρα μας για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές και τα τραγικά αποτελέσματά τους, μέσω του μηχανισμού rescUE.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ κινητοποίησε άμεσα τον μηχανισμό RescEU μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε μια ώρα και μετά το πέρας της προέβησαν σε δηλώσεις.

«Η Κλιματική Αλλαγή και οι επιπτώσεις της θα μας συνοδεύουν για πολλά χρόνια ακόμα. Επιβάλλεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να μεταφραστεί έμπρακτα, σε δράσεις που θα υποστηρίξουν τα πιο ευάλωτα κράτη, ειδικά αυτά του ευρωπαϊκού νότου» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «θέλω να διαβεβαιώσω τον Χρήστο Στυλιανίδη, πως σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σκοπεύω να ηγηθώ της προσπάθειας ο μηχανισμός να αποκτήσει τις μόνιμες και σταθερές δομές που χρειάζεται για να μπορεί να συνδράμει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα η οποία θα βρίσκεται σε ανάγκη».

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε πως «υπήρξε πρωτόγνωρος συντονισμός στην εκκένωση των χωριών και στον τρόπο που προστατεύτηκαν οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες τους. Έκανε εντύπωση στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών ο όλος συντονισμός και η διαδικασία», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «αναμένουμε βοήθεια και από την Κροατία, παρά την υψηλή επικινδυνότητα που υπάρχει και εκεί για πυρκαγιές».

(Πηγή OneTV)