Κατηγορηματικός ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη σκευωρία Νοvartis ήταν ο πρωθυπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρόκειται για σκάνδαλο και τόνισε ότι αξιοποιήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Ό,τι έλεγα τον Φεβρουάριο του 2018 ισχύει στο ακέραιο και σήμερα. Η χώρα θα διεκδικήσει αυτά τα οποία μπορεί να διεκδικήσει από την Novartis. Υπήρχε σκάνδαλο Novartis. Χρηματισμού γιατρών, υπερσυνταγογράφησης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Υπήρχε και ένα δεύτερο, πολιτικό σκάνδαλο Novartis, που είναι το πώς στοχοποιήθηκαν δέκα πολιτικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ερευνάται πια από την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφανθεί τελικά για τις κατηγορίες οι οποίες έχουν απαγγελθεί, τουλάχιστον σε επίπεδο Βουλής» είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως δεν υπήρξαν πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση: «Δεν υπήρξαν. Και θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος ότι αυτή η υπόθεση είναι μία υπόθεση η οποία ταλαιπώρησε πάρα πολύ τον δημόσιο διάλογο και νομίζω ότι πια έχουμε μάθει την αλήθεια. Η υπόθεση έχει πάρει την κατεύθυνση την οποία όλοι γνωρίζουμε και ερευνάται και θα ερευνηθεί πια από την Δικαιοσύνη».