«Ημέρα σκληρής μάχης» η αυριανή στη Βουλή, καθώς  είναι προγραμματισμένες οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων και του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Προύπολογισμό του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προβεί σε μία έκτακτη ανακοίνωση μέτρου- έκπληξη, που θα αφορά το σύνολο των πολιτών στην Ελλάδα.

Το μυαλό όλων βεβαίως και επικεντρώνεται στην οικονομία, μιας και η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο με την ανακοίνωση για παροχή επιδόματος 600 ευρώ σε στελέχη του ΛΣ, και της ΕΛ.ΑΣ, όσο και με την αύξηση των συντάξεων δείχνει αποφασισμένη να «μπει μπροστά» στον αγώνα για μια δικαιότερη και φυσικά οικονομικά καλύτερη πραγματικότητα για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Άλλωστε, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει το στίγμα των προθέσεών του υπογραμμίζοντας πως: «Νομίζω ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι οι ξεκάθαρες επιλογές που έχουν μπροστά τους και ποια είναι τα σχέδια των κομμάτων που διεκδικούν το προνόμιο να κυβερνούν αυτόν τον τόπο, για το πώς αντιλαμβάνονται τη διαχείριση των κρίσιμων οικονομικών θεμάτων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει ένα ποσό που φαίνεται πως προκύπτει από την υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού.

Εν κατακλείδι, πληροφορίες αναφέρουν, ότι εκτός από το έκτακτο αυτό μέτρο η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχει και απολογιστικό χαρακτήρα μιας και αποτελεί την τελευταία πριν τις εκλογές του 2023, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως ο Πρωθυπουργός θα προβεί και σε μία γενικότερη παρουσίαση το πόσο άλλαξαν τα πράγματα κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση πάντοτε με τα πεπραγμένα του Αλέξη Τσίπρα και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.