Μητσοτάκης: Απαντούμε σε όσους επιχείρησαν πρωτοφανή χειραγώγηση των θεσμών: Τι είπε στο υπουργικό συμβούλιο

11
ΑΠΕ ΜΠΕ

Σειρά νομοσχεδίων, τα οποία, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύουν ότι εντείνεται το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, συζητήθηκαν στο  Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση συμπληρώνει σήμερα έναν χρόνο παρά μία εβδομάδα στο τιμόνι της χώρας, τονίζοντας ότι «θα συμφωνήσει και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές», τις οποίες η Κυβέρνηση αντιμετώπισε με επιτυχία.

«Και σήμερα, παρά τις αναμφισβήτητες, μεγάλες δυσκολίες που εξακολουθούν και υπάρχουν, ειδικά στο μέτωπο της οικονομίας, φυσά στην Ελλάδα ένας αέρας εθνικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «αυτή είναι η 12η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μία κάθε μήνα, όπως είχαμε δεσμευθεί, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς παρεκκλίσεις, πάντα με οργανωμένη ημερήσια διάταξη και πάντα με ουσιαστική συζήτηση» και ότι «αυτή η θεσμική τάξη, η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών».

«Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας. Η ηγεσία της Δικαιοσύνης επιλέγεται με πρωταρχικό κριτήριο την επετηρίδα και ένα μαύρο σύννεφο το οποίο σκέπασε την οικονομία, αλλά και τους θεσμούς, έχει αρχίσει πια για τα καλά να διαλύεται» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στα υπό συζήτηση θέματα περιλαμβάνονται η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, φορολογικές παρεμβάσεις, περιορισμός στα πλαστικά μιας χρήσης, το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων, παρεμβάσεις στην Πολιτική Αεροπορία, στον Αθλητισμό και άλλα σημαντικά νομοσχέδια, τα οποία ο πρωθυπουργός χαρακτήρισρε «πυκνή μεταρρυθμιστική ατζέντα».

Παράλληλα, συζητήθηκε η σταδιακή επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου. «Θέλω να γνωρίζετε ότι έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών στην πατρίδα μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας».

«Ξέρουμε, το γνωρίζουμε, ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» δήλωσε.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δίνεται πολύ μεγάλη προσοχή στο τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας και δήλωσε έτοιμος «εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας, κάτι το οποίο αποτέλεσε από την αρχή της κρίσης την πρώτη μας απαράβατη προτεραιότητα».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr