Την αντίθεση του στην πρόθεση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου εξέφρασε με ανακοίνωση του ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. 

Ο μητροπολίτης Πειραιώς τονίζει ότι στη σύγχρονη εποχή η οντολογία της ύπαρξης «που μας πληροφορεί ποιοι είμαστε έχει αντικατασταθεί από την ψυχολογία, που επιβάλλει τη νέα ηθική του θελήματος, δηλαδή, το "είμαι αυτός που μου αρέσει"» και επισημαίνει ότι η ομοφυλοφιλία είναι παρέκκλιση που δεν αποτελεί δικαίωμα. Την εξισώνει, μάλιστα, με τη νεκροφιλία, την κτηνοβασία και την παιδοφιλία. 

Ο μητροπολίτης Πειραιώς γράφει στην ανακοίνωση του ότι η η επέκταση του πολιτικού γάμου δεν αποτελεί δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, αλλά νομοθετική πρωτοβουλία κάθε χώρας, που στην Ελλάδα έχει αντιμετωπιστεί με το σύμφωνο συμβίωσης.

Επισημαίνει ότι όσοι νομοθετήσουν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών αποκόπτονται εκουσίως από το σώμα της Εκκλησίας και, τέλος, λέει ότι όσοι παντρευτούν στερούνται το δικαίωμα κηδείας από την Εκκλησία, ενώ τα παιδιά που θα υιοθετηθούν δεν θα μπορούν να βαπτιστούν πριν την ενηλικίωση τους.