Μήνυμα από το 112 που προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πλησιάζουν, εστάλη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. 

Όπως αναφέρει το μήνυμα, αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι από τις μεσημβρινές ώρες. Παράλληλα ζητεί από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Σημειώνεται ότι επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους, προβλέπονται για σήμερα Δευτέρα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα έντονα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φθάσει τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 και τοπικά στην Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 21 βαθμούς Κελσίου.