Μήνυμα υπέρ της αξιολόγησης στο Δημόσιο με αφορμή και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, έστειλε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε.
«Εμείς αυτό που πρέπει να πούμε είναι "τολμήστε κύριε πρωθυπουργέ, κάντε το κύριε πρωθυπουργέ, μη φοβάστε και προχωρήστε σε κάτι το οποίο το ζητάει η κοινωνία», είπε χαρακτηρισιτκά ο δημοσιογράφος. Ο ίδιος, ερμηνεύοντας τη βούληση του κόσμου, είπε: «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν άνθρωπο ο οποίος να πει "δεν θέλω αξιολόγηση"». για να «δείξει» στο σημείο αυτό την πηγή των όποιων αντιδράσεων σε κάτι εύλογο και λογικό: «Το πρόβλημα αρχίζει όταν αρχίζει από εμάς η αξιολόγηση».
Ο δημοσιογράφος εκτίμησε πως η άδικη απώλεια 57 ζωών στα Τέμπη μπορεί να συμβάλει ώστε «να αλλάξουμε κατηγορία όλοι μαζί, "σπρώχνοντας" κάποιοι με λίγη περισσότερη τόλμη».