Οι ευαισθησίες του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως είναι a la cart, ανάλογα την ευρύτερη στόχευση και το παραμύθι που θέλει να πουλήσει με σκοπό να παραπλανήσει εκ νέου κάποιους και να αρπάξει την ψήφο τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ομολόγησε το λάθος της απλής αναλογικής αλλά δεν βρήκε μισή κουβέντα να πει στους χιλιάδες συνταξιούχους που θυσίασε χωρίς δεύτερη σκέψη. Η κυνικότητά του άλλωστε έχει αποτυπωθεί στη μνήμη όλων όταν αιτιολόγησε την προσωπική διαφορά ως μέτρο που θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου: όταν θα πεθάνουν εκείνοι που επιβαρύνονταν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ΔΕΘ είχε πει χωρίς ντροπή πως η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς αφορά συνταξιούχους που ήταν άνω των 70 ετών «άρα η οποία περικοπή δαπανών θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου».

Το είχε επαναλάβει και σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1: «Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Σήμερα μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις περί κατάργησής της. Αλλά συγνώμη δεν ζήτησε ποτέ από κανέναν. Ακόμα και πριν από περίπου ένα μήνα υπερασπίστηκε το μέτρο. Μετά ήρθε η διαφορά των 20 μονάδων…

Δείτε ενδεικτικό βίντεο