Την τοποθέτηση αστυνομικών σε λεωφορεία της δυτικής Αθήνας και τον προαστιακό, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση της ασφάλειας των αστικών μεταφορών.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση 130 αστυνομικών σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τρένα του προαστιακού, από την ώρα έναρξης της βάρδιας έως και την ώρα λήξης.

Η ανακοίνωση έγινε, στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), με θέμα «Μαζί σχεδιάζουμε το Νέο Συγκοινωνιακό Χάρτη της Αττικής», στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «στο πλαίσιο του προγράμματος που σχεδιάσαμε, αποφασίσαμε και τοποθετούμε περίπου 130 αστυνομικούς σε λεωφορεία και τρένα του προαστιακού, στα οποία από την ώρα που θα ξεκινούν τα δρομολόγια, μέχρι την ώρα που θα ολοκληρώνονται, τα μεσάνυχτα, θα υπάρχουν πάνω στα λεωφορεία και στα τρένα, αστυνομικοί ένστολοι ή με πολιτικά ρούχα, οι οποίοι θα αστυνομεύουν τις διαδρομές. Αφενός μεν, οι επιβάτες να αισθάνονται ασφαλείς, αφετέρου, να καταπολεμήσουμε την παραβατικότητα, που παρατηρείται και δημιουργεί τόσα πολλά παράπονα, καταγγελίες και τελικώς όχληση για τις συγκοινωνίες».

Ακολούθως, σύμφωνα με το ΕΡΤnews, κάλεσε τον ΟΑΣΑ να επιταχύνει τις διαδικασίες για την πρόσληψη Ειδικών Φρουρών που θα έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τη φρούρηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε οι αστυνομικοί που θα διατεθούν εκτάκτως από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος, να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

«Αυτή είναι μία τεράστια και πολύ σημαντική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή», είπε, ενώ συμπλήρωσε τις ιδιαιτερότητες που έχει η περιοχή της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, γενικότερα, που καθιστούν αναγκαία την παρουσία των αστυνομικών στις συγκοινωνίες της περιοχής.

«Έχει να κάνει με ένα κρίσιμο ζήτημα που σχετίζεται με την παραβατικότητα στην περιοχή, τη διακίνηση των ναρκωτικών από την περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου επιβαρύνονται πάρα πολύ οι πόλεις της περιοχής και νομίζω ότι αυτή η φιλοδοξία μας, αφενός μεν να καταστήσουμε τις συγκοινωνίες μας ασφαλείς, αφετέρου να καταπολεμήσουμε την παραβατικότητα και εγκληματικότητα, πιστεύω ότι θα αποτελέσει μία ακόμη θετική συμβολή, μαζί με όλα αυτά τα οποία θα τίθενται προς συζήτηση στην Ημερίδα».

Συνεχάρη, μάλιστα τους διοργανωτές για αυτή την πρωτοβουλία και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του ΟΑΣΑ σημείωσε πως, «έχουμε ανάγκη στη Δυτική Αθήνα να οργανώσουμε συγκοινωνίες, οι οποίες θα είναι στην υπηρεσία των πολιτών και θέλω να γίνουμε και πρωτοποριακοί και γενναίοι και τολμηροί και καινοτόμοι, έτσι ώστε να λύσουμε προβλήματα. Είμαστε όλοι- εγώ προσωπικά ως Βουλευτής του Δυτικού Τομέα, οι πολύ καλοί μας δήμαρχοι, οι καλοί τους συνεργάτες- εδώ, προκειμένου να συνδράμουμε για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τον ΟΑΣΑ, το Growthfund (Υπερταμείο), το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, τον ΑΣΔΑ και τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, και αφορά στον εκσυγχρονισμό του συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής, με έμφαση στις ανάγκες του Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν προτάσεις και μέτρα που αφορούν στη βελτίωση των συγκοινωνιακών υποδομών, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη δημιουργία ενός σύγχρονου και βιώσιμου συγκοινωνιακού δικτύου στην περιοχή.