Στην έγκριση της χορήγησης κινήτρων στη Microsoft για την υλοποίηση της επένδυσης των τριών data center, συνολικού προϋπολογισμού 976,168 εκατ. ευρώ, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τα παρεχόμενα κίνητρα είναι η ταχεία αδειοδότηση και η χωροθέτηση μέσω της κατάρτισης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης. Ειδικότερα, η επένδυση αφορά στη δημιουργία τριών κέντρων δεδομένων στην Αττική σε ισάριθμα ακίνητα που έχει αγοράσει με σκοπό την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών Υπολογιστικού Νέφους (Microsoft Cloud). 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft βρίσκεται στη φάση της επιλογής του κατασκευαστή (έχει προσφορές από ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίο και Ακτωρ - Intrakat), γεγονός που φέρνει πιο κοντά την έναρξη της υλοποίησης της επένδυσης. Ο αμερικανικός κολοσσός χρηματοδοτεί την επένδυση του στην Ελλάδα με ίδια κεφάλαια σε ποσοστό 100%. Η εν λόγω επένδυση θεωρείται σημαντική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και προπομπός για περαιτέρω επενδύσεις στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.