Εντός του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετικό πλαίσιο με κανονισμούς αναφορικά με τα οικονομικά και την εταιρική διακυβέρνηση των δομών προστασίας παιδιών, προανήγγειλε, μιλώντας στο MEGA η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Το να ακυρώνουμε τα πάντα είναι πρωτίστως λάθος για τα παιδιά των δομών και δευτερευόντως για τους πολίτες που έχουν δώσει από το υστέρημά τους. Στόχος μας είναι η δομή να είναι μονάχα ένα ενδιάμεσο στάδιο μέχρι το παιδί να βρει οικογένεια», τόνισε. Πρόσθεσε ότι «έχουμε ξεκινήσει γερά με την παιδική προστασία, συνεχίζουμε…ο κόσμος από τη μία έχει την αγωνία τα παιδιά να είναι ασφαλή από την άλλη να γνωρίζουν πού πάνε οι δωρεές τους και στόχος μας είναι μία οικογένεια για κάθε παιδί».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην “Κιβωτό του Κόσμου”, καθώς τη Δευτέρα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας Αντώνιος προκειμένου να απολογηθεί ως ύποπτος για τις κατηγορίες της ασέλγειας κατά συρροή και ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες ανηλίκων, η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε: «Η νέα διοίκηση του οργανισμού δίνει  αναφορά κάθε μέρα σε εμάς και αυτό που έχουμε καταλάβει είναι ότι υπήρχαν ουσιαστικές ελλείψεις και προβλήματα…η νέα διοίκηση έχει βάλει νέους επιστήμονες σε κάθε δομή έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά σε επίπεδο υπηρεσιών παιδικής φροντίδας λαμβάνουν όλα όσα χρειάζονται» ανέφερε αρχικά η υφυπουργός.

Σημείωσε πως πέραν του πρώην διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού που απομακρύνθηκε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο, το ίδιο συνέβη και με τους υπευθύνους όλων των δομών.

«Σχεδόν σε όλες τις δομές της επαρχίας δεν υπήρχαν κοινωνικοί λειτουργοί, υπήρχαν οι λεγόμενοι παιδαγωγοί το οποίο είναι μία τελείως διαφορετική ειδικότητα» συμπλήρωσε.

«Η νέα διοίκηση βρήκε χρήματα αδήλωτα»Σχετικά με τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» η κα Μιχαηλίδου αποκάλυψε πως η νέα διοίκηση εντόπισε έσοδα αδήλωτα, χρήματα σε θυρίδες, χρήματα κρυμμένα. «Το πιο σημαντικό είναι τι θα μας πει η Εισαγγελία για το κομμάτι της σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης…αλλά πέραν αυτού υπάρχει και το οικονομικό που έχει σημασία από μόνο του, όχι μόνο λόγω της κατάχρησης αλλά και λόγω των δωρεών» επισήμανε.

Αποκάλυψε πως μέχρι και τον Μάιο του 2022 όλες οι δομές παιδικής προστασίας ήταν αρρύθμιστες και το κράτος δεν μπορούσε να επέμβει στο κομμάτι στελέχωσής τους και λειτουργούσαν όπως ήθελαν. «Μετρήσαμε τις δομές, 84, μετρήσαμε και τα παιδιά. Τα παιδιά στην αρχή ήταν 2.400, με πολύ εντατική προσπάθεια  σχεδόν τα μισά, τα 1.100 είναι ήδη σε οικογένειες…για τα άλλα 1.300 βάλαμε προδιαγραφές, κανόνες που ήταν αναγκαίοι» ανέφερε.