Μετά από έναν χρόνο απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο όλων των κοινωνικών δομών της χώρας, «Επ’ Αρωγή», όπου συμμετείχε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «η κ. Μιχαηλίδου τόνισε το διττό ρόλο της κοινωνικής πολιτικής τα δύο τελευταία χρόνια. Από τη μία την αυστηρή εφαρμογή πολιτικών προάσπισης των πλέον ευάλωτων στις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και από την άλλη τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στη σημερινή ενεργητική κοινωνική πολιτική.
Η σημασία του συνεδρίου “Επ’ Αρωγή” δεν έγκειται μόνο στη θεματική του, αλλά και στο ότι αποτέλεσε σημείο επανασύνδεσης για όλους τους προέδρους των κοινωνικών δομών και την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Η κ. Μιχαηλίδου συνεχάρη τους προέδρους, τις διοικήσεις και όλους τους εργαζόμενους για την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων, τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των ωφελουμένων, αλλά και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων που οδήγησαν στην αποφυγή απωλειών στις δομές.
Η υφυπουργός, αφού τους συνεχάρη για το αδιάλειπτο έργο τους, ευχαρίστησε τους προέδρους Γιάννο Λιβανό, Βίκυ Νάκου, Μαρία Δαμανάκη, Αναστασία Τσαμπαζλή, Μαρία Τσολάκη, Νίκο Σταθακόπουλο, Ιωάννη Παρδάλη, Δημήτρη Παραδέλλη, Διονύση Καμβάση και Μαρία Κοράκη, που, παρά την απαιτητική συγκυρία διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού, έβαλαν πλάτη και στην εφαρμογή κομβικών μεταρρυθμίσεων.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την πρόεδρο Μαρία Δαμανάκη, για την άρτια διοργάνωση του συνεδρίου. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ όχι μόνο για τη συμμετοχή μου στο συνέδριο, αλλά και για την ευκαιρία να συνομιλήσω με όλους τους ανθρώπους που έδειξαν με απόλυτη αφοσίωση τους δύσκολους αυτούς μήνες την έμπρακτη στήριξή τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, αποτέλεσαν τεράστια πρόκληση για την κοινωνική πρόνοια, αφού κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια υγειονομική κρίση, σχεδιάζοντας παράλληλα τις απαραίτητες για την κοινωνία μεταρρυθμίσεις. Από την αρχή, δράσαμε μεθοδικά και οργανωμένα. Ενισχύσαμε τη στελέχωση των δομών, αυξάνοντας κατά 1/3 το προσωπικό και εφαρμόσαμε αυστηρά πρωτόκολλα, κατά προτεραιότητα εμβολιασμούς ωφελουμένων στις δομές, βάσει ευαλωτότητας, περιοδικά τεστ COVID και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων. Έτσι, καταφέραμε όλοι μαζί να κρατήσουμε ζωντανούς και ασφαλείς τους συνανθρώπους μας, αποφεύγοντας εικόνες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν μείναμε όμως μόνο εκεί. Προχωρήσαμε σε κομβικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης της παιδικής κακοποίησης, θεσπίσαμε τον Προσωπικό Βοηθό για τα άτομα με αναπηρία και σχεδιάσαμε το πρόγραμμα “ΚΥΨΕΛΗ”, αναβαθμίζοντας την προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά. Όλα αυτά δεν θα είχαν επιτευχθεί χωρίς τη βοήθεια και τη στήριξη όλων των δομών ανά την Επικράτεια. Συνεχίζουμε έτσι, όλοι μαζί, με πυξίδα τις ίσες ευκαιρίες για όλους τους συμπολίτες μας!».