Σε... αναζήτηση του ψηφοφόρου που επέλεξε το κόμμα του είναι ο Δημοσθένης Βεργής, καθώς, όπως ομολόγησε ο ίδιος, δεν ψήφισε τον ευατό του.

Το κόμμα του, «Δημοσθένης Βεργής ΕΛΛΗΝΕΣ Οικολόγοι», έλαβε μονάχα μια ψήφο στις εκλογές της Κυριακής και δεν ήταν δική του. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ψήφισε Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ψήφισα τον Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega, προσθέτοντας ότι το ίδιο έπραξε και το 2019.

«Είμαι 82 χρονών, αλλά σπάω το καρύδι ακόμα. Οι πεθαμένοι με τους πεθαμένους, εγώ ζωντανός. Το παιδί αυτό (σ.σ: ο Κυριάκος Μητσοτάκης) είναι ο καλύτερος, δεν υπάρχει πιο μορφωμένος για το περιβάλλον, για την πράσινη ανάπτυξη. Είπε τίποτα ο Αλέξης Τσίπρας για το περιβάλλον; Μπα!».

Ο Δημοσθένης Βεργής είπε επίσης ότι με το κόμμα του επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί για τη ρύπανση του περιβάλλοντος με τα ψηφοδέλτια. «Έκανα μία διαμαρτυρία, γιατί κάνουμε ρύπανση στο περιβάλλον με τα ψηφοδέλτια και το χαρτί. Χρόνια κάνω τέτοια διαμαρτυρία. Είμαι ο ιδρυτής και το σύμβολο της οικολογίας. Έκανα τη διαμαρτυρία και πέτυχε, γιατί κάνουμε εκλογές, κόβουμε δέντρα. Ξέρεις πόσα χαρτιά πετάξαμε, πόσα πεύκα κόπηκαν;», ανέφερε.