Θα μπορούσε να αποτελεί ένα επικό τρολάρισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κυβέρνηση των ηττημένων, μόνο που οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι οι… δεσμεύσεις Τσίπρα δύναται, όπως και ο ίδιος έχει πει αναφορικά με τα όσα λένε Ανδρουλάκης και Βαρουφάκη, να αποδειχθούν “λόγια του αέρα”.

Μπορεί ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να επιχείρησαν να στρογγυλοποιήσουν τη θέση που εξέφρασαν αναφορικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας κυβέρνησης ηττημένων, δηλαδή μια συμμαχικής κυβέρνησης για τη σύσταση της οποίας θα παρακαμφθεί το πρώτο κόμμα των εκλογών της 21ης Μαίου, εν τούτοις θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως αν τα κουκιά βγαίνουν, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να αξιοποιήσει την ευκαιρία.

«Εάν τα κουκιά βγαίνουν, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα επιχειρήσει μια τέτοιου είδους “πολιτική τερατογένεση”, παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα και προσπαθώντας να σχηματίσει μία κυβέρνηση» δήλωσε αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα και τις προθέσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  επικαλούμενος τις δηλώσεις των κ.κ. Δραγασάκη Τσακαλώτου και προσθέτοντας πως δεν πιστεύει ούτε λέξη από αυτά που λέει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Μια πολιτική τερατογένεση που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, να έχει η χώρα «πρωθυπουργό τον Τσίπρα, υπουργό Οικονομικών πάλι τον Βαρουφάκη, ενδεχομένως Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τον Αντώναρο». Κατέληξε δέ σημειώνοντας: «Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να δούμε».

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25 για τους αρχηγούς των οποίων έχει επισήμως δηλώσει πως μετά τις εκλογές δεν θα ισχύει τίποτα από όσα σήμερα υποστηρίζουν αναφορικά με τους όρους και τις προυποθέσεις που θέτουν προκειμένου να ενταχθούν στο άρμα του ιδίου και του κόμματός του…