Μεταναστευτικό: Ο Πρωθυπουργός βλέπει τους δημάρχους των νησιών

11

Σε μία ακόμη κίνηση προς την εκτόνωση της τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λόγω της δημιουργίας των κλειστών δομών κράτησης μεταναστών , προχωρά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης .

Στις 5 το απόγευμα θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημάρχους της Χίου, της Σάμου και της Λέσβου καθώς και με τους αντιπεριφερειάρχες του Βορείου Αιγαίου.

Η κυβέρνηση εμμένει στο ότι η συνάντηση με τους αιρετούς των νησιών δεν σηματοδοτεί κάποιου είδους αναδίπλωση από τα σχέδιά της, στο κέντρο των οποίων είναι η κατασκευή νέων κλειστών δομών. Το Μέγαρο Μαξίμου προτίθεται να τους ζητήσει να βρεθούν προ των πυλών των ευθυνών, εξηγώντας τους το κυβερνητικό σχέδιο και την πρόθεση τους να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

Η συνάντηση θα γίνει στη σκιά της χυδαιότητας του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης και ενώ συνομιλεί τηλεφωνικά με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ακούγεται να λέει «να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός» συνοδεύοντας την φράση με την αντίστοιχη κίνηση των χεριών του, η οποία δεν συνάδει με τον θεσμικό του ρόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης Βορείου Κώστας Μουτζούρης, αν και είχε δηλώσει ότι δεν θα έδινε το παρόν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τελικά φαίνεται ότι θα παραστεί στη συνάντηση.