Νέα δεδομένα στην εξυπηρέτηση των πολιτών θα φέρει η δυνατότητα επικοινωνίας, μέσω Skype, μεταξύ των ασφαλισμένων και των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ για την έκδοση σύνταξης, που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι ο ασφαλισμένος που υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης, θα λαμβάνει ένα e-mail και έναν λογαριασμό Skype του εισηγητή που είναι υπεύθυνος για την έκδοση της σύνταξής του. Με τον τρόπο αυτό, ο υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ θα καθοδηγεί τον ασφαλισμένο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έκδοσης της σύνταξής του, αλλά και ο ασφαλισμένος θα μπορεί να επικοινωνεί μαζί του για περαιτέρω διευκρινίσεις και ενημέρωση. 

«Για να δώσουμε στον συμπολίτη μας τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στο σύστημα, θα μπορεί να βλέπει τον εισηγητή μέσω της οθόνης» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι αυτή η δράση βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία και θα ανακοινωθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Στόχος, είπε ο κ. Γεωργιάδης, είναι οι συντάξεις να εκδίδονται μέσα σε έναν μήνα. Στην παρούσα φάση, οι εκκρεμείς συντάξεις είναι 30.000 και το υπουργείο επιδικώκει τη μείωση τους σε 25.000 μέχρι το τέλος του έτους.