Σχετικά με την αυριανή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δεν θα λειτουργήσει αύριο, Πέμπτη, ο ηλεκτρικός, όπως και το μετρό, ενώ κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία. Πιο συγκεκριμένα, από την έναρξη της κυκλοφορίας η Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς - Κηφισιά (ΗΣΑΠ) δεν θα λειτουργήσει, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αναφορικά με την αυριανή λειτουργία των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, οπότε και είναι ημέρα πανελλαδικής απεργίας.

Επίσης, με νεότερη ανακοίνωσή της, ενημέρωσε πως λόγω κινητοποιήσεων σωματείων εργαζομένων δεν θα λειτουργήσουν, τελικά, ούτε οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό, ενώ το Τραμ πρόκειται να λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας μέχρι και τις 13:30. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως και οι γραμμές 2 και 3 θα λειτουργούσαν όπως το Τραμ.

Κανονικά η κυκλοφορία των λεωφορείων

Ακόμα, αναστάλθηκε η στάση εργασίας που είχε εξαγγελθεί αναφορικά με τα λεωφορεία, ύστερα και από την έκδοση δικαστικής απόφασης που, τελικά, την έκρινε παράνομη. 

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ είχε εξαγγείλει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00), προκειμένου να συμμετέχει, έτσι, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Με έκτακτη ανακοίνωσή του ενημέρωσε το επιβατικό κοινό για την αναστολή των στάσεων εργασίας και πρόσθεσε: «Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία του ΕΚΑ για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει».

Τέλος, ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας θα υπάρξουν αύριο, Πέμπτη 21/09/2023, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας και της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων σε αυτή με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00). Η Hellenic Train θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση για τα δρομολόγια που επηρεάζονται.