Την πιθανότητα ανασχηματισμού μετά τις ευρωεκλογές απέρριψε η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει σημαντικό χαρτοφυλάκιο.

Ειδικότερα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε δημόσια συζήτηση που οργάνωσε στο Μιλάνο, η εφημερίδα La Verità, δήλωσε «Δεν πρόκειται να προχωρήσω σε ανασχηματισμό μετά τις Ευρωεκλογές, είναι ένα από τα ανυπόστατα σενάρια που διαβάζω συχνά»

«Ένας από τους στόχους που έχω θέσει είναι να ολοκληρώσω την πενταετία διακυβέρνησης, χωρίς να αλλάξω τη σύνθεση της υπουργικής ομάδας. Θα ήταν πραγματικό ρεκόρ», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Τα χαρτοφυλάκια της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας

Σε σχέση με τη σύνθεση της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Μελόνι υπογράμμισε: «θα ήθελα να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε, ως χώρα, ένα από τα σημαντικότερα χαρτοφυλάκια. Είτε εκείνο για την οικονομία -αλλά όχι αποδυναμωμένο, όπως συνέβη την τελευταία φορά- είτε εκείνο που αφορά την ανταγωνιστικότητα, την εσωτερική αγορά, τη συνοχή. Είναι πολλά και σημαντικά».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «υπάρχει και το βασικής σημασίας χαρτοφυλάκιο του περιβάλλοντος, με την αναγκαιότητα να αλλάξει μερικώς ο προσανατολισμός της πράσινης μετάβασης, όπως άρχισε ήδη να γίνεται» και ότι «ελπίζει, κυρίως, να μπορέσουν να τύχουν αποτελεσματικότερης υπεράσπισης τα συμφέροντα της Ιταλίας».