Ένοχη για τη δολοφονία επτά νεογνών και την απόπειρά της να σκοτώσει άλλα έξι στο νοσοκομείο της βορειοδυτικής Αγγλίας όπου εργαζόταν κρίθηκε από δικαστήριο του Μάντσεστερ η βρετανίδα νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι. 

Η 33χρονη Λούσι Λέτμπι καταδικάστηκε για τη δολοφονία πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στο νοσοκομείο Countess of Chester και για επίθεση σε άλλα νεογέννητα, κατά τη διάρκεια  νυχτερινών βαρδιών της την περίοδο 2015 - 2016. 

Η Λέτμπι έκανε ένεση ινσουλίνης σε κάποια βρέφη, ενώ άλλα τα σκότωσε κάνοντας τους ένεση με αέρα. «Τα σκότωσα επίτηδες γιατί δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίζω», έγραφε ένα χειρόγραφο σημείωμα που εντόπισαν αστυνομικοί όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι της μετά τη σύλληψή της. «Είμαι ένας φρικτός, διαβολικός άνθρωπος», έγραφε. «Είμαι διαβολική, εγώ το έκανα αυτό».

«Τη Λούσι Λέτμπι την εμπιστεύτηκαν να προστατεύει ευάλωτα βρέθη. Οσοι εργάζονταν μαζί της δεν γνώριζαν ότι ανάμεσά τους βρισκόταν μια δολοφόνος», δήλωσε η εισαγγελέας Πασκάλ Τζόουνς. «Έκανε ό,τι μπορούσε για να αποκρύψει τα εγκλήματά της, διαφοροποιώντας τους τρόπους με τους οποίους έβλαπτε κατ' επανάληψη βρέφη που ήταν στη φροντίδα της» συμπλήρωσε. 

Η δίκη της Λέτμπι διήρκεσε εννέα μήνες. Η ποινή της θα εκδοθεί σε μελλοντική ημερομηνία.