Μεγαλοπρεπές άδειασμα υποψηφίων δημάρχων στη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ

157
tomanifesto.gr tomanifesto manifesto.gr manifesto ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Κολλημένος με την καρέκλα ο

Στο φύλλο της 14.5.2019, η Αυγή δημοσιεύει όλους του υποψηφίους των αυτοδιοικητικών εκλογών που επισήμως στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την ανάγνωση των ονομάτων, προκύπτουν ωστόσο, τα ακόλουθα συμπεράσματα :

του Ειδικού Εκκαθαριστή

1. Από τους 332 δήμους της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει υποψηφίους σε περίπου 250. Στους λοιπούς δεν κατάφερε να βρει κάποιον τολμηρό που να δεχτεί να δηλώσει δημοσίως ότι υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

2. Από τα ονόματα που ανακοινώθηκαν ως υποστηριζόμενοι, έως τώρα δεκατέσσερις (18) υποψήφιοι έχουν ήδη δηλώσει δημοσίως ότι ουδεμία στήριξη επιθυμούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους :

Γιώργο Καραμέρο, υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου (Ενωμένο Μαρούσι), εκ των στενότερων συνεργατών της Ρένας Δούρου και Αντιπεριφερειάρχης Αττικής (Β. Τομέα).

Νικήτα Κανάκη, υποψήφιο δήμαρχο Παπάγου – Ψυχικού (#με_τον_Νικήτα), κατά το παρελθόν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Πέτρο Φιλίππου, υποψήφιο δήμαρχο Σαρωνικού (Σαρωνικός Συνεργασία), συνεργάτης της Ρένας Δούρου και τέως Αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό της

Ανδρέα Στεργίου, υποψήφιο δήμαρχο Αργιθέας (Αργιθέα – Νέα Εποχή)

Παναγιώτη Νάνο, υποψήφιο δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα (Νέοι Ορίζοντες), Διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας από το 2016

Παρασκευή Ντούρβα, υποψήφια δήμαρχο Μουζακίου (Ενωτική Πρωτοβουλία)

Γιώργο Σακελλαρίου, υποψήφιο δήμαρχο Παλαμά (Συμμαχία Ανασυγκρότησης)

Γιώργο Νταντάμη, υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης (Ανανέωση τώρα)

Μενέλεαο Μποκέα, υποψήφιο δήμαρχο Μαλεβιζίου (Το Μαλεβίζι Μπορεί), προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ

Γιάννη Νικολακάκη, υποψήφιο δήμαρχο Φαιστού (Φαιστού Συμπόρευση)

Νίκο Κοκκίνη, υποψήφιο δήμαρχο Αγίου Νικολάου (ΑλλάΖουμε τον Δήμο), τέως βουλευτης ΠΑΣΟΚ

Νίκο Καραμανωλάκη, υποψήφιο δήμαρχο Σητείας (Μαζί στο Αύριο)

Σταμάτη Σγουράκη, υποψήφιο δήμαρχο Αποκορώνου (Ενότητα, Ελπίδα, Προοπτική)

Βαγγέλη Βαλιώτη, υποψήφιο δήμαρχο Σπάρτης (Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης)

Δημήτρης Λουκάς, υποψήφιο δήμαρχο Λαυρεωτικής (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ)

Δημήτρης Κερασιώτης, δήμαρχο Κρωπίας (Αλλάζουμε – Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Κορωπίου)

Γιάννη Πολίτη, υποψήφιο δήμαρχο Μαρκόπουλο Μεσογαίας (Ενωμένοι Μπορούμε)

Γιώργο Γιασημάκη, υποψήφιο δήμαρχο Ωρωπού (ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Προκαλεί απορία για ποιο λόγο επιμένει το κυβερνών κόμμα να εμφανίζει ως υποστηριζόμενους υποψηφίους που έχουν αδειάσει μεγαλοπρεπώς με δημόσιες τοποθετήσεις τους την κομματική στήριξη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, 11 μόλις μέρες πριν από τις εκλογές παρατηρείται αλαλούμ και χάος εντός ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που υπογραμμίζει ότι ο «στρατός» εμφανίζει σημάδια διάλυσης και κατεβαίνει ασύντακτος στις εκλογές. Και όλα αυτά, λίγες ώρες μετά τη δήλωση Τσίπρα στην τελευταία του συνέντευξη στον ALPHA ότι στις επερχόμενες εκλογές «ο ίδιος και το κόμμα του θα κερδίσουν και θα καταρρεύσει η πολιτική απάτη που έστησε ο Μητσοτάκης…».

Εγκαταλείπουν το σκάφος

Yποψήφιοι δήμαρχοι «αποκηρύσσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ υπό τον φόβο της εκλογικής ήττας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης το αλαλούμ σε πλείστες δημοτικές παρατάξεις της χώρας επιτεινόταν αφού δίνονταν συνεχώς στη δημοσιότητα διαψεύσεις για τις επίσημες «στηρίξεις» που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η νευρικότητα να επικρατεί και στα γραφεία της Κουμουνδούρου αφού οι διαψεύσεις έπεφταν βροχή ακόμη και από υποψηφίους οι οποίοι προέρχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα ότι ακόμη και ο νυν δήμαρχος Λαυρεωτικής (στην ανατολική Αττικής) Δημήτρης Λουκάς, παρότι υπήρχε ολόκληρο παρασκήνιο με τη Νομαρχιακή του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή, έσπευσε να διαψεύσει το «χρίσμα» φτάνοντας στο σημείο να κάνει λόγο για «παιχνίδια κομματικής κυριαρχίας για να εξυπηρετήσουν τους όποιους κομματικούς μηχανισμούς τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Κρωπίας, Διονύσης Κερασιώτης και παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα στελέχη του ψηφοδελτίου του προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δηλώσει ότι «ξεκαθαρίζουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι η παράταξή μας είναι αυτοδιοικητική, ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική και διαψεύδουμε κατηγορηματικά όποιο/ όποια κόμματα δηλώνουν ή δηλώσουν στήριξη». Εξίσου εντυπωσιακό πάντως είναι και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέσχε στήριξη και στον επίσημο υποψήφιο δήμαρχο του ΚΙΝ.ΑΛ. στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, γεγονός που ανάγκασε τον κ. Γιάννη Πολίτη να δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «ο συνδυασμός είναι ανεξάρτητος. Με μεγάλη μας έκπληξη, διαβάσαμε σήμερα, ότι η Παράταξή μας στηρίζεται πολιτικά από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Είναι άγνωστο πως το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στην ανακοίνωση αυτή χωρίς καμία ενημέρωσή μας» για να καταλήξει: «Η όποια απόπειρα κηδεμονίας της προσπάθειάς μας, από όπου και αν προέρχεται θα μας βρει αντίθετους. Κομματικές ταμπέλες ας ψάξουν να βρουν σε άλλες παρατάξεις». Και ο υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης όμως προέβη σε διάψευση της στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «με μεγάλη μας έκπληξη, διαβάσαμε σήμερα, ότι η Δημοτική Παράταξή μας, στηρίζεται πολιτικά από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Είναι μία είδηση η οποία στερείται αλήθειας και μας είναι άγνωστο από που προήλθε και που στοχεύει».

Κώστας Τσαπάκης

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr