Αλλάζουν τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή της Α22, που εκπροσωπεί τη European Super League, κατά του μονοπωλίου των UEFA και FIFA

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η UEFA και η FIFA δεν πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εγκρίνουν εκείνες οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση και οι κανονισμοί τους είναι αντίθετοι με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι οι ομάδες έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση, χωρίς άδεια από την UEFΑ και τη FIFA και χωρίς την αιγίδα των δύο ομοσπονδιών. Με βάση την απόφαση, η UEFA δεν μπορεί να τιμωρήσει ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ που πρωτοστατούν σε αυτή την κίνηση σε περίπτωση που δεν συμμετάσχουν στο Champions League.

Η απόφαση αναφέρει πως το υπάρχον πλαίσιο δεν εξασφαλίζει πως οι δύο ομοσπονδίες είναι διαφανείς, αντικειμενικές, χωρίς διακρίσεις. Από σήμερα, η European Super League ή οποιαδήποτε άλλη διασυλλογική διοργάνωση είναι απολύτως εφικτή, χωρίς να σημαίνει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έδωσε έγκριση για τη δημιουργία της.