Για τα νέα ξεκινήματα στη ζωή σου και για το κάθε επόμενο βήμα που επιθυμείς να κάνεις, η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται πάντα δίπλα σου και στηρίζει τις επιλογές σου.

Από τον Απρίλιο του 2023 ωστόσο, ξεκινάει μια νέα σχέση ζωής με την Εθνική Τράπεζα, καθώς συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Σπίτι μου» και στηρίζει νέους και νέες από 25 έως 39 ετών που επιθυμούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη και εμπλουτισμένη στεγαστική πρόταση.

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα «Σπίτι μου» προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους και νέα ζευγάρια  να λάβουν προνομιακή χρηματοδότηση έως €150.000 για απόκτηση πρώτης κατοικίας, έως 150 τ.μ., παλαιότητας τουλάχιστον 15 ετών κατά τον χρόνο αγοράς και εμπορικής αξίας έως €200.000.  Ειδικότερα, δικαιούχοι του προγράμματος είναι άτομα ηλικίας, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση δανείου, από είκοσι πέντε (25) έως τριάντα εννέα (39) ετών, ή σύζυγοι ή πρόσωπα που συνδέονται με σύμφωνο συμβίωσης, εφόσον ο ένας (1) εκ των δύο (2) είναι ηλικίας, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση δανείου, από είκοσι πέντε (25) έως τριάντα εννέα (39) ετών, εφόσον πληρούνται οι ειδικότεροι όροι του Προγράμματος.

Η χρηματοδότηση παρέχεται άτοκη από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης σε ποσοστό 75%, μπορεί να φτάσει συνολικά έως το 90% της αξίας του συμβολαίου αγοράς και έχει διάρκεια έως 30 έτη. Το 100% της χρηματοδότησης παρέχεται με μηδενικό επιτόκιο (100% επιδοτούμενο από Δ.ΥΠ.Α.) σε τρίτεκνα και πολύτεκνα νέα ζευγάρια. Επιπλέον, το στεγαστικό δάνειο για νέους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπίτι μου» απαλλάσσεται της εισφοράς του Ν. 128/75 (0,12%) και έχει μηδενική εφάπαξ δαπάνη για έρευνα, έλεγχο αιτήματος και έγκριση δανείου.

Οι δυνητικά ωφελούμενοι του προγράμματος ανέρχονται σε 10.000 νέους ή νέα ζευγάρια με κατώτατο εισοδηματικό όριο €10.000 και ανώτερο €16.000 για άγαμο και €24.000 οικογενειακό, προσαυξανόμενο κατά €3.000 για κάθε τέκνο.

Εκτός όμως από τα προνόμια αυτά, η Εθνική Τράπεζα προσφέρει επιπλέον σε όλους τους νέους δικαιούχους του Προγράμματος που θα την επιλέξουν για να λάβουν το στεγαστικό τους δάνειο:

  • προνομιακό επιτόκιο και μειωμένα έξοδα για το 25% του ποσού του δανείου που είναι έντοκο
  • προνομιακό επιτόκιο (μειωμένο κατά 2 μονάδες από το ισχύον) και μηδενικά έξοδα για το προσωπικό δάνειο ΕΞΠΡΕΣ ή/και επισκευαστικό δάνειο Εστία Ανακαίνιση, για κάλυψη των αυξημένων εξόδων που συνδέονται με την απόκτηση πρώτης κατοικίας
  • δυνατότητα άμεσης έκδοσης πιστωτικής κάρτας με όριο €1.500 χωρίς επιπλέον δικαιολογητικά
  • δωρεάν παροχή της ασφαλιστικής κάλυψης περιεχομένου για τον 1ο χρόνο σε κάθε νέα ασφάλιση κατοικίας, για τους πελάτες που ταυτόχρονα θα ασφαλιστούν στο Ομαδικό Πρόγραμμα Ζωής Δανειοληπτών, και
  • 2πλάσιους πόντους go4more για κάθε συνεπή αποπληρωμή της μηνιαίας δόσης.

Τα ασφαλιστικά προγράμματα δημιουργήθηκαν από την Εθνική Ασφαλιστική και διανέμονται με τη διαμεσολάβηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., Αιόλου 86, 10559 Αθήνα, Αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 23790100, Α.Μ.Ε.Ε.Α.:311481. Η Εθνική Τράπεζα είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ως ασφαλιστικός πράκτορας, με αριθμό 1028. Τα στοιχεία του Ειδικού Μητρώου δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης (Ε.ΣΗ.Π.) Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών» (insuranceregistry.uhc.gr), μέσω του οποίου μπορεί να εξακριβωθεί η εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο.

Παράλληλα, για να δημιουργήσετε το σπίτι των ονείρων σας, η Εθνική Τράπεζα σας προσφέρει:

  • 10% έκπτωση, στις μικρές και μεγάλες οικιακές συσκευές, στις τηλεοράσεις και τα συστήματα ήχου στα φυσικά και τα ηλεκτρονικά καταστήματα Public και Media Markt και
  • 10% έκπτωση στα είδη υπνοδωματίου, στα καταστήματα ΙΚΕΑ και στο ΙΚΕΑ e-shop.

Η έκπτωση  παρέχεται με τη μορφή ηλεκτρονικού κωδικού τον οποίο θα παραλάβετε μέσω e-mail ή Viber/SMS σε διάστημα 15 ημερών από την εκταμίευση του δανείου σας.

Επιπλέον, αν βρίσκεστε σε  διαδικασία αναζήτησης της κατοικίας που επιθυμείτε, επισκεφθείτε το site realestateonline.gr της Εθνικής Τράπεζας, όπου θα βρείτε μια ποικιλία διαθέσιμων ακινήτων κάθε τιμής και κατηγορίας. Εφόσον επιλέξετε την κατοικία σας από το realestateonline.gr, μπορείτε να επωφεληθείτε στο πλαίσιο της χρηματοδότησής σας από δωρεάν έξοδα νομικού και τεχνικού ελέγχου και γρηγορότερη εκταμίευση.

Το όνειρο του δικού σας σπιτιού είναι έτοιμο να γίνει πραγματικότητα με την Εθνική μας Τράπεζα και το Πρόγραμμα «Σπίτι μου». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εθνικής Τράπεζας nbg.gr.

H υποστηριζόμενη χρηματοδότηση πραγματοποιείται από το Πρόγραμμα «Σπίτι μου» που διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. (ΕΑΤ) με πόρους που χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) | dypa.gov.gr.