Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ η επίθεση κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου. Αποτελεί, άλλωστε, κοινό μυστικό ότι στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως ο κ. Λοβέρδος αποτελεί τροχοπέδη στα σχέδια του Αλ. Τσίπρα και συνεπώς «δίνουν γραμμή» ώστε να καταψηφιστεί.

 

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

 

Ο Ν. Μπίστης, μάλιστα, χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξής του (ΣΚΑΪ) καταφέρθηκε εναντίον του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Εμείς δεν σας είπαμε γιατί έχετε τον Λοβέρδο», υποστήριξε ο κ. Μπίστης όταν ο Δ. Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, που βρισκόταν στο πάνελ, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με πολιτικούς όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος σε πρόσφατο άρθρο του επιβεβαίωσε όλα όσα είχε πει πριν από μερικό διάστημα στην εφημερίδα “tomanifesto”

«Διαδικτυακή σελίδα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ προσφάτως κάλεσε το εκλογικό σώμα να μην υπερψηφίσει την υποψηφιότητά μου στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Ζητούσαν μάλιστα να προτιμηθούν άλλοι συγκεκριμένοι συνυποψήφιοί μου προκειμένου ο ίδιος να μην είμαι μέλος της επόμενης Εθνικής Αντιπροσωπείας. Δεν μας αρέσει δηλαδή ο Λοβέρδος, μας χαλάει τα σχέδια, να μείνει έξω από τη Βουλή. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει έκπληξη αν δεν είχαν προηγηθεί κι άλλα παρόμοια, εξίσου αδιανόητα, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι «όταν το 2015 δεν ήταν βέβαιη η είσοδος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή και γινόταν συζήτηση για πιθανή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, στελέχη και μάλιστα πρωτοκλασάτα του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ναι σε αυτή τη συνεργασία με την προϋπόθεση ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι εκτός».

 

Η απάντηση του βουλευτή

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θυμίζει με νόημα ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Α. Τσίπρας ζητούσε δημοσίως να μην εκλεγεί πρόεδρος της παράταξης και μάλιστα καλούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη να μην τον συμπεριλάβει στις λίστες των υποψηφίων των ψηφοδελτίων της παράταξης.

«Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από μια εβδομάδα εγκαλούσε σε δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ γιατί έχω συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια. Ετσι έφτασαν στο κάλεσμα για καταψήφισή μου. Υπάρχει αλληλουχία γεγονότων. Είναι διακαής πόθος και διαχρονικός στόχος. Αυτό είναι δεδομένο», έγραψε ο κ. Λοβέρδος.

Ομως, όπως υπογραμμίζει, «στις 21 Μαΐου έχω βαθιά εμπιστοσύνη στο κριτήριο των συμπολιτών μου και είμαι βέβαιος ότι εκείνοι θα τους δώσουν για άλλη μια φορά την απάντηση. Οι Ελληνες θα κρίνουν αν θα είμαι στην επόμενη Βουλή να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Ελλάδα, για το ΠΑΣΟΚ».