Σε εντυπωσιακή εκδήλωση γιορτάστηκε στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Institut Escola στο κέντρο της Βαρκελώνης, η επέτειος της 25ης Μαρτίου με τη συνεργασία του ΤΕΓ (Ελληνικό Σχολείο Μητρικής Γλώσσας) και της ελληνικής Κοινότητας της Καταλονίας.

Συμμετέχοντας με ποιήματα, αφηγήσεις, ζωντανή μουσική επένδυση, χορωδία, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, τα παιδιά ήρθαν σε πλήρη επαφή μ’ ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ελληνικής ιστορίας, αλλά και μια από τις σπουδαιότερες πανανθρώπινες αξίες, όπως η ελευθερία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς χάρη στο μεράκι και την κατάθεση ψυχής των δύο δασκάλων (Χρύσα Ζαχαρούλη και Βαγγέλη Πρωτόπαπα), αλλά και στην τεράστια προσπάθεια των παιδιών που έχοντας στη διάθεση τους μόλις 2-3 ώρες την εβδομάδα.

Το ελληνικό σχολείο της Βαρκελώνης, το οποίο έπειτα από μεγάλες προσπάθειες ενισχύθηκε από φέτος και με δεύτερο δάσκαλο, φιλοξενεί 110 παιδιά προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο αριθμός, μάλιστα, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά και την νέα σχολική χρονιά, αφού πρόκειται να ενσωματωθούν τουλάχιστον 15-20 νήπια, κάτι που σημαίνει ότι η ανάγκη για έναν νηπιαγωγό είναι πλέον μεγάλη.

Η πρόεδρος (Μαρία Μήτρου) και το ΔΣ της Κοινότητας, οι Έλληνες που ζουν στην καταλανική πρωτεύουσα (περίπου 4.000) και φυσικά οι μικροί μαθητές, έχουν δημιουργήσει έναν ισχυρό πυρήνα που διαρκώς μεγαλώνει και σημειώνει υπερβάσεις.

ΠΗΓΗ: ertnews