Με σπασμένα φρένα κινείται στην κατηφόρα της λασπολογίας ο ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιώντας κάθε υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη, μπας και βρει τα ποσοστά που του λείπουν για να σχηματίσει την τερατογένεση των ηττημένων που ο Αλέξης Τσίπρας βαφτίζει προοδευτική διακυβέρνηση.

Μια δήλωση της «έλα με φόρα, πρόεδρε», Πόπης Τσαπανίδου, ήρθε για να επιβεβαιώσει εκείνο που η πλειοψηφία έχει αντιληφθεί και κάποιοι λίγοι ρομαντικοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν: στην Κουμουνδούρου δεν έχουν κανέναν απολύτως φραγμό και στον δρόμο για τις κάλπες θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους. Να γυρίσουν τη χώρα στο παρελθόν.

Η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμα και τη 12χρονη από τον Κολωνό για να επιτεθεί στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον Τάκη Θεοδωρικάκο. Τον κατηγόρησε ότι το «έχουν εγκαταλείψει, χωρίς φύλαξη, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη, χωρίς καμιά βοήθεια, να ξεπεράσει όσα βαριά τραυματικά έχει ζήσει.

Και αναρωτιέται κανείς. Γιατί; Πρόκειται άραγε για απάνθρωπη αδιαφορία ή προσπάθεια να προστατευθούν κάποιοι; Και ποιοι είναι αυτοί;» αφήνοντας σαφείς αιχμές. Μια δήλωση όλη λάθος αν ανατρέξει κανείς στα όσα έχουν συμβεί το προηγούμενο διάστημα.

Απολύτως δικαιολογημένη η οξύτατη αντίδραση του Τάκη Θεοδωρικάκου: «Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε με φόρα στην κατηφόρα της αθλιότητας, εκτοξεύοντας πρωτοφανή ψέματα και συκοφαντίες, παίζοντας μικροκομματικά παιχνίδια πάνω στο δράμα ενός 12χρονου παιδιού. Για τα περί συγκάλυψης υπενθυμίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι 22 άτομα παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη και 21 είναι ήδη στη φυλακή για αυτήν την υπόθεση. Η Ελληνική Αστυνομία έφερε τα πάντα στην επιφάνεια με επαγγελματισμό και αξιοπιστία. Θα όφειλε ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει μία συγγνώμη, αλλά αυτή είναι μία λέξη άγνωστη στο λεξιλόγιό τους».

 

Η απάντηση της ΕΛΑΣ

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό που καταγγέλθηκε, η Ελληνική Αστυνομία έχει εκδώσει ανακοίνωση που πρέπει να γίνει σεβαστή σε κάθε της λεπτομέρεια. Ζητώ να είναι όλοι πολύ σοβαροί και υπεύθυνοι γιατί μιλάμε για τη ζωή ενός κακοποιημένου παιδιού».

Η ανακοίνωση την οποία επικαλείται ο υπουργός, αλλά κάνει ότι δεν γνωρίζει η εκπρόσωπος αναφέρει: «Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

[…] Αμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών. Σημειώνεται ότι η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Λόγω της ιδιαίτερης φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες».

 

Ψευδείς κατηγορίες

Τα αυτονόητα επισημαίνει η ΕΛΑΣ, αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτά δεν είναι ούτε καλά ούτε συμφέροντα! Αντιθέτως –θεωρούν πως– βρήκαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πλήξουν δύο ιδιαιτέρως προβεβλημένα κυβερνητικά στελέχη ελπίζοντας πως έτσι θα αγγίξουν τον πρωθυπουργό. Παράπλευρη απώλεια η 12χρονη…

Για αυτό και η επίθεση σχεδιάστηκε έχοντας στο επίκεντρο και τη Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Αναρωτιόμαστε αν η κυρία Μιχαηλίδου, η υφυπουργός Εργασίας, είναι ακόμα στη θέση της. Είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε πού μένει η 12χρονη. Χθες αυτό το παιδί δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του, από άνθρωπο με κουκούλα και μαχαίρι. Οταν η πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει ένα θύμα κακοποίησης σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, ποιο είναι το σήμα που δίνει σε κάθε άνθρωπο που υφίσταται κακοποίηση; Πώς θα μιλήσουν τα θύματα κακοποίησης αν η πολιτεία δεν μπορεί να τα υπερασπιστεί;» υποστήριξε ο Νάσος Ηλιόπουλος, θεωρώντας πως με έναν σμπάρο χτύπησε δύο τρυγόνια.

Ψευδής η κατηγορία μιας και όπως είναι γνωστό την κατοικία είχε αποκαλύψει ο προηγούμενος δικηγόρος της οικογένειας. Το μόνο που κερδίζει πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η… ανάσταση του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος παρέμενε στο περιθώριο μετά την τραγωδία των Τεμπών.