Με δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που θα επιχειρούν από τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου θα ενισχυθεί η Κρήτη και κατά την νέα αντιπυρική περίοδο, όπως προανήγγειλε σήμερα από τα Χανιά ο συντονιστής επιχειρήσεων Βορείου Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος.

Ο κ. Θεοφιλόπουλος συμμετείχε στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την νέα αντιπυρική περίοδο.

Όπως επεσήμανε ο υποστράτηγος της Π.Υ., λόγω της ξηρασίας η αντιπυρική περίοδος προβλέπεται δύσκολη, ωστόσο με τον καλό σχεδιασμό και την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής αναφέρθηκε στο σχέδιο δράσης των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας της περιφέρειας για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, στην κατάλληλη κατανομή των δυνάμεων, ενώ τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων όσων εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο αντιδήμαρχος Χανίων Μιχάλης Τσουπάκης τόνισε την ανάγκη του περιορισμού των πιθανών εστιών για εκδήλωση πυρκαγιάς με τον καθαρισμό εκτάσεων και οικοπέδων από ξερά χόρτα και άλλα αντικείμενα. Υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστεί αυστηρά η νομοθεσία για όσους δεν συμμορφώνονται με την επιβολή προστίμων και διοικητικών μέτρων.
Παράλληλα σημείωσε ότι έχει προχωρήσει και υλοποιείται ο καθαρισμός φρεατίων και ρεμάτων.