Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συμφώνησε σε προσφορά εξαγοράς 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, ο οποίος δήλωσε ως ο καταλληλότερος για να «ξεκλειδώσει» τις «εξαιρετικές δυνατότητες» της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», είπε ο Μασκ.

«Θέλω επίσης να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, βελτιώνοντας το προϊόν με νέες δυνατότητες, κάνοντας τους αλγόριθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξήσω την εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και επαληθεύοντας την ταυτότητα όλων των ανθρώπων.

“Το Twitter έχει τεράστιες δυνατότητες – ανυπομονώ να συνεργαστώ με την εταιρεία και την κοινότητα των χρηστών για να το ξεκλειδώσω.”

Έχει προτείνει μια σειρά αλλαγών από τη χαλάρωση των περιορισμών περιεχομένου έως την εξάλειψη των ψεύτικων λογαριασμών, με αποτέλεσμα να αποσπά πανηγυρικά σχόλια από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι ανυπομονούν να αρθεί η απαγόρευση αναρτήσεων στον ντόναλντ Τραμπ.

Η εταιρεία αρχικά απέρριψε την προσφορά του κ. Μασκ, αλλά τώρα θα ζητήσει από τους μετόχους να ψηφίσουν για να εγκρίνουν τη συμφωνία.

Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 273,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως λόγω της συμμετοχής του στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, την οποία διευθύνει. Επίσης ηγείται της αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX.

Πηγή:BBC