Για μια αστοχία που διορθώθηκε κάνουν λόγω πηγές του Μεγάρου Μαξίμου μετά την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης των επιστημόνων. Ξεκαθαρίζουν δε πως η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γιάννη Βρούτση είναι ισχυρή ενώ τα ΚΕΚ δεν θα πληρωθούν.
Όπως επισημαίνουν το υπουργείο Εργασίας, όλα αυτο διάστημα έχει χειρίστει φόρτο πρόγραμμάτων για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων και εργαζομένων από την πανδημία του κορωνοϊού, και η συγκεκριμένή αστοχία την οποία όπως επισημαίνουν παραδέχθηκε και ο κ. Βρούτσης στη δήλωση του, διορθώθηκε. Άλλωστε όπως επισημαίνουν ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, καθώς αυτός ο τομέας θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμος στο μέλλον.Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο έλεγχος θα έχει χρονικό βάθος και θα αφορά και στα οικονομικά στοιχεία προγραμμάτων προηγούμενων ετών.
Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σημείωσαν πως στην Κουμουνδούρου θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί διότι «ο έλεγχος θα δείξει και πόσο κόστισαν τα δικά τους προγράμματα». Συμπλήρωναν επίσης ότι τους έκανε εντύπωση η απουσία της κ. Αχτσιόγλου το τελευταίο διάστημα από τον δημόσιο διάλογο για το θέμα αυτό.
Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήριζε “ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη” την απόφαση για κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά από την πλευρά της δήλωσε:«Επιτέλους μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο κ. Μητσοτακης εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, πήρε άρον άρον πίσω την δική του … ουσιαστικά, απόφαση. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί από την πρώτη στιγμή το καταγγείλαμε.Όσο για τον Υπουργό Εργασίας υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης.»
Τέλος από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθάρισαν πως τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) δεν θα λάβουν χρήματα για τα καταργηθέντα προγράμματα τηλεκατάρτισης.