Στις αποκαλύψεις της Καθημερινής για την πυρκαγιά στο Μάτι, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 FM είπε πως «τα αισθήματα που σου προκαλεί το ηχητικό αυτό είναι οργής, είναι ντροπής, είναι πραγματικής αγανάκτησης πρώτον γιατί ακούς τον αρχηγό της Πυροσβεστικής να μιλάει σαν να είναι ο τελευταίος καραγωγεύς σε έναν αξιωματικό που ηγείται μιας έρευνας».
«Αν αυτή η καταγγελία που κάνει ο κ. Ματθαιόπουλος, και που την θεωρεί περίπου ως αυτονόητη αλήθεια απολύτως γνωστή στα εσωτερικά του Πυροσβεστικού Σώματος, ότι ένα χρόνο πριν για να φάνε έναν αξιωματικό που δεν ήταν της αρεσκείας τους τον άφησαν χωρίς εναέρια μέσα έτσι ώστε να χρεωθεί την καταστροφή στα Κύθηρα και στη Μάνη και μετά να τον ξηλώσουν.
Δηλαδή ότι επί σκοπό και μετά δόλου δεν έστειλαν εναέρια μέσα ενώ θα μπορούσαν να στείλουν μόνο και μόνο για να φάνε τον αξιωματικό οι οποίος ήταν επικίνδυνος μετά στις κρίσεις να πάρει αυτός τη θέση του Αρχηγού, αυτό ξεπερνάει κάθε όριο φαντασίας», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.
Επιπλέον, ο υπουργός εκτίμησε πως «το ηχητικό αυτό θα απασχολήσει σίγουρα τη Δικαιοσύνη. Εφόσον κινηθεί η Δικαιοσύνη και στείλει φάκελο στη Βουλή μπορεί να μείνει αδιάφορη η Βουλή για ένα τέτοιο θέμα; Δεν θα μπορούσε. Θα ήταν παντελώς αδιανόητο εάν η ελληνική Δικαιοσύνη μας ζητούσε να διερευνήσουμε αυτό το θέμα εμείς να κάναμε ότι δεν ακούμε. Μιλάμε για 102 νεκρούς, μιλάμε για ένα συγκλονιστικό γεγονός».
Σε σχέση με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός: «Έχει η χώρα τα τόσα προβλήματα και αυτό που μας νοιάζει είναι η παραπολιτική, αν θα γίνει ανασχηματισμός και αν θα έχουμε πρόωρες εκλογές. Δεν έχει άλλα προβλήματα ο κόσμος; Σοβαρά μιλάμε»;
Για τη Σύνοδο Κορυφής και τις αποφάσεις που αναμένονται, ο υπουργός σημείωσε πως «πολύ σπάνια η εκάστοτε πρόταση της Κομισιόν γίνεται όπως έχει τεθεί δεκτή. Η Ευρώπη είναι ένας χώρος συμβιβασμών. Αν δεν δοθούν πειστικές απαντήσεις στους ευρωπαϊκούς λαούς για το μέλλον τους η Ευρώπη δεν θα υπάρξει. Εδώ η Ευρώπη συζητάει για το μέλλον της, συζητάει για την ύπαρξή της και δεν το συζητάει μόνο στο ταμείο της Ανάκαμψης, το συζητάει και σε σχέση με την Τουρκία διότι και εδώ πάλι πρέπει η Ευρώπη να αποφασίσει αν θέλει να υπάρχει ή όχι.»