«Στη Δημοκρατία, ο καθένας μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει με το ρούχο του», απάντησε ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας, στα όσα δηκτικά σχόλια προκάλεσε η ενδυματολογική επιλογή του κατά την ορκωμοσία της Βουλής, ο οποίος εμφανίστηκε με ένα πουκάμισο που κοσμούσαν παπαγάλοι. 

Η εμφάνιση του νεοεκλεγέντος βουλευτή είναι αλήθεια ότι συγκέντρωσε τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του Τύπου και προκάλεσε πλήθος αρνητικών κυρίως σχολίων για την επιλογή να φορέσει το συγκεκριμένο ρούχο. 

Ο Σπύρος Μπιμπίλας επανήλθε εκ νέου σήμερα δηλώνοντας ότι «στη Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει με το ρούχο του».

Σημείωσε  επίσης ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει δηλώσεις άλλων ούτε προτίθεται να γίνει ανακυκλωτής των όποιων σχολίων, είτε προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα είτε από δημοσιογράφους.  

 «Δεν με αφορούν οι σχολιασμοί των άλλων ανθρώπων γιατί ακούω συνέχεια σχόλια από εδώ και από εκεί. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι ζω με πολλούς παπαγάλους, ό,τι αγαπάω τα ζώα και η Πλεύση Ελευθερίας θα αγωνιστεί και για τα ζώα. Ήταν συμβολικό το πουκάμισό μου» πρόσθεσε και ούτε του πέρασε από το μυαλό ότι στη ζωή κάνεις ό,τι θες, στη Βουλή όμως σέβεσαι τον θεσμό.