Νέα ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε πέρυσι στα Τέμπη, με αποτέλεσμα 57 άνθρωποι, κυρίως νέοι, να χάσουν τη ζωή τους.

Αυτή τη φορά, σε ανοιχτή σύγκρουση ήρθαν ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Βρεττός. Ο τελευταίος επέμενε στις ερωτήσεις που έκανε, με αποτέλεσμα να μη συμβάλλει στην ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας και τελικά η συνεδρίαση να διακοπή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση, αρχικά, υπήρξε, καθώς ο κ. Βρεττός την ώρα που μιλούσε ο κ. Μαρκόπουλος σηκώθηκε να... γυμναστεί, προκαλώντας, κατά συνέπεια, την οργή του τελευταίου. Ως εκ τούτου, διακόπηκε η συνεδρίαση. 

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι και μετά τη διακοπή, έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης, η ατμόσφαιρα συνέχισε να είναι τεταμένη, καθώς ο κ. Μαρκόπουλος φαίνεται πως ρώτησε σε έντονο ύφος τον κ. Βρεττό: «Καταλαβαίνεις τι κάνουμε εδώ; Με τι σοβαρό ζήτημα ασχολούμαστε;». Ο βουλευτής της Νίκης, από πλευράς του, επικαλείτο πόνους στη μέση.

Πάντως με μια τέτοια συμπεριφορά ο καθένας θα εκνευριζόταν και ο κ. Βρέττος μοιάζει να μην έχει, όντως, καταλαβεί πόσο σοβαρά και κρίσιμα είναι όλα όσα συζητιούνται στις συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής, όχι μόνο για τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και για όλους τους πολίτες που θέλουν να ταξιδεύουν με ασφάλεια.