Η πρόταση δυσπιστίας ενδεχομένως να φέρει πιο κοντά τις εκλογές, εκτίμησε, μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

«Η πρόταση αυτή φανέρωσε τους δύο διαφορετικούς κόσμους: ποιοι είμαστε εμείς, με τα πεπραγμένα μας, και ποιοι είναι αυτοί με τις κραυγές τους. Δεν μπορεί να λέει ένα κόμμα και συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας τον πρωθυπουργό αρχηγό εγκληματικού δικτύου», δήλωσε.

Ο κος Μαρκόπουλος, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Χρήστο Ράμμο, επικεφαλής της ΑΔΑΕ, ως «πέμπτη φάλαγγα» σε προηγούμενες δηλώσεις του, αυτή τη φορά τον κατηγόρησε ως υπεύθυνο για «εθνική διαρροή». «Η ΑΔΑΕ μου θυμίζει τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γίνεται στέλεχος που ήταν στην ΕΥΠ να είναι δεξί χέρι του κυρίου Ράμμου. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε διαρροές ή να προαναγγέλεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κος Ράμμος μας δίνει το κάθε δικαίωμα να τον χαρακτηρίσουμε όπως τον χαρακτηρίσαμε. Για να χαρακτηρίσουμε ως «εθνικό διαρροέα» τον κύριο Ράμμο έχουμε κάποιους λόγους, δεν έχουμε στοχεύσει όλες τις ανεξάρτητες αρχες», είπε και συμπλήρωσε:

«Να κατηγορηθούμε για πολιτική αστοχία και λάθος στάθμιση, όμως για δημιουργία παρακράτους και να ακούμε ότι ο πρωθυπουργός είναι αρχηγός εγκληματικού δικτύου δεν το δέχομαι», κατέληξε ο βουλευτής ΝΔ.

Από την άλλη ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε μία σειρά από ερωτήματα σχετικά με τις υποκλοπές.

«Θέλω να θυμίσω ότι η πρόταση μομφής έγινε για να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα. Γιατί παρακολουθήθηκε ο Ανδρουλάκης και ο Κουκάκης; Ποιοι ήταν οι λόγοι εθνικής ασφάλειας; Αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε από μία ανεξάρτητη αρχή που στελεχώνεται από υψηλού κύρους επιστήμονες και πρόσωπα που η ΝΔ ψήφισε όταν συγκροτήθηκε σε σώμα η ΑΔΑΕ», δήλωσε.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στην παρακολούθηση του ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου: «Δεν θεωρείται πολιτικά εγκληματικό ότι επί δύο χρόνια ο ενσαρκωτής της Εθνικής Ασφάλειας να παρακολουθείται με διαδοχικές ανανεώσεις κατόπιν εισηγήσεως της υπηρεσίας που ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίας εισαγγελέως που έχει τεθεί στο μικροσκόπιο; Αυτό δεν λέγεται πολιτικά εγκληματικό;», δήλωσε.

«Η ΑΔΑΕ δεν είναι τσιφλίκι του κυρίου Ράμμου», σχολίασε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, κατηγορώντας τον ευθέως πως κάνει προσωπική πολιτική.