Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Πάυλος Μαρινάκης στην ομιλία της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, σχετικά με τα γεγονότα που –όπως η ίδια υποστήριξε– οδήγησαν τον Αναστάση Καραναστάση σε παραίτηση από τη Βουλή.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για μια ομιλία «αφιερωμένη στον Διαμαντή».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «ακούσαμε μια ομιλία αφιερωμένη στον Διαμαντή, για τα "άπαντα του Διαμαντή" και προσπαθούμε να καταλάβουμε… σε τι και που τον έχουμε σπιλώσει και γιατί τέτοια ανάλυση. Ο άνθρωπος συμπαθέστατος είναι και καλός καλλιτέχνης είναι και δεν υπάρχει καμία διάθεση κριτικής, αλλά έτσι όπως σας άκουγα νόμιζα πως θα μου προτείνατε είτε για κάποια σαπουνόπερα με τίτλο "Τα δάκρυα για τον Διαμαντή" είτε για κάποιο αφιέρωμα στην δημόσια τηλεόραση για τον ίδιο».

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρινάκης ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους, λέγοντας προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «κυρία Κωνσταντοπούλου, μόνο στην πλάκα θα μπορούσε κανείς να σας πάρει, γιατί εάν σας πάρει κανείς στα σοβαρά με όλα αυτά που είπατε μπορεί να σας πει δύο πράγματα: μαθήματα ηθικής εσείς σε αυτή την Αίθουσα και σε αυτή την χώρα δεν μπορείτε να κάνετε σε κανέναν».

Προχώρησε μάλιστα σε ακόμη σκληρότερη κριτική, κατηγορώντας την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ότι «έχετε προσβάλει εδώ σε αυτή την Αίθουσα την μνήμη ενός νεκρού. Του νεκρού μηχανοδηγού των Τεμπών, προκειμένου να μαζέψετε ψήφους… Είστε μια πολιτικός αρχηγός που ανέβηκε για ένα διάστημα δημοσκοπικά στις "πλάτες" νεκρών. Αυτό θα σας ακολουθεί για μια ζωή».

Αναφερόμενος στη μομφή της κ. Κωνσταντοπούλου ότι είναι «διορισμένος» υπουργός, ο υφυπουργός επεσήμανε: «είμαι προς το παρόν εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, θα δώσω και εγώ την μάχη μου και ό,τι κρίνει ο λαός», τονίζοντας ότι στο κόμμα του ισχύουν πάντα οι αποφάσεις των πολιτών.

Παράλληλα, υπενθύμισε τις καταγγελίες της κ. Δάλλα εις βάρος της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας: «σας παραπέμπω στην κυρία Δάλλα στις 30/10/2025 η οποία λέει "είμαστε 20 γυναίκες που βγήκαμε πρώτες στις Περιφέρειές μας και μας καρατόμησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου" και σας καταγγέλλει και για μπούλινγκ λέγοντας ότι θα κινηθεί και νομικά. Εγώ, λοιπόν, σας παραπέμπω στην κυρία Δάλλα, γιατί καλά όλα αυτά που είπατε για τον κ. Διαμαντή Καραναστάση αλλά η κυρία Δάλλα είναι εδώ και σας καταδιώκει».