Την έντονη αντίδραση του γραμματέα της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη προκάλεσαν όσα ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συζήτησή τους κατά τη διάρκεια της εκπομπής της ΕΤ-1 «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» σήμερα το πρωί, όπου ο τελευταίος είπε ότι η έκθεση Λύτρα «επιβεβαιώνει πως χάθηκαν χιλιάδες άνθρωποι με άδικο τρόπο» στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού.

Αφορμή για την δήλωση του κ. Κουρουμπλή, αποτέλεσε ερώτηση δημοσιογράφου της εκπομπής, αν λύθηκε το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με την διαγραφή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν δήλωσε από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνετε, είναι ντροπή σας, δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η πραγματικότητα είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει».

Με αφορμή την σημερινή του τοποθέτηση, ο κ. Μαρινάκης είπε για τον κ. Κουρουμπλή: «Να τον καμαρώσει ο κ. Τσίπρας, όπως να καμαρώσει και τον κ. Μαμουλάκη που αναπαρήγαγε ένα χυδαίο χάσταγκ για τη Νέα Δημοκρατία» είπε ο γραμματέας της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Σήμερα ο κ. Κουρουμπλής επανήλθε στην θέση του και όχι επειδή μετάνιωσε. Το “συγγνώμη” είναι κάτι που μπορεί να το ακούσουμε αλλά δεν το είπε καν. Δεν έχει μετανιώσει, παραποιεί μάλιστα και μια επιστημονική έκθεση και συνεχίζει να αποκαλεί δολοφόνους -ένα κόμμα; μια Κυβέρνηση; Δεν ξέρει κανείς που ξεκινάει και που τελειώνει η παράνοια και η λάσπη. Η απάντησή του τα λέει όλα».

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε όταν ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως είναι περήφανος γι’ αυτή του την τοποθέτηση και πως θα την κρίνει ο ελληνικός λαός, με τον κ. Μαρινάκη να του απαντά: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε που παραποιείτε μια επιστημονική έκθεση και επαναφέρετε μια τέτοια δήλωση. Μια ντροπιαστική δήλωση εσάς σας κάνει υπερήφανο. Δεν φταίτε εσείς κ. Κουρουμπλή, ο κ. Τσίπρας να σας καμαρώσει και να καταλάβει ο κόσμος πως δεν είστε μια μεμονωμένη περίπτωση. Να σας χαίρονται. Πού τα λέει αυτά που λέτε η έκθεση; Πού νομίζετε ότι απευθύνεστε; Είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα; Είστε βουλευτής. Με έναν άνθρωπο που υιοθετεί τη δήλωση ότι ένα κόμμα ή μια Κυβέρνηση είναι δολοφόνοι δεν συνομιλώ. Είστε ένας χυδαίος λαϊκιστής, λέτε ψέματα, παραποιείτε μια έκθεση, εργαλειοποιείτε την πανδημία. Να σας χαίρονται αυτοί που σας επανέφεραν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είστε ένα κομμάτι μιας αλυσίδας χυδαιότητας, ψεύδους και λαϊκισμού. Αυτό είστε. Ένας γνήσιος εκπρόσωπος. Σας κρίνει ο ελληνικός λαός».

“Ο πρώτος εκ των συλληφθέντων στην υπόθεση του Κολωνού διεγράφη από το κόμμα”

Ο γραμματέας της ΝΔ αναφέρθηκε και σε ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαράλαμπου Μαμουλάκη. «Χθες είχαμε μια χυδαία ανάρτηση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο TikTok, του κ. Μαμουλάκη, με την οποία αναπαρήγαγε ένα πολύ επικίνδυνο σύνθημα που συνδέει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα. Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις και επειδή ορισμένες εφημερίδες προσπαθούν ένα εργαλειοποιήσουν ακόμη και ένα τόσο τραγικό, φριχτό θέμα, για το οποίο θέλουμε οι ένοχοι όχι απλώς να καταδικαστούν, εφόσον το κρίνει η Δικαιοσύνη, αλλά να έχουν και τις μεγαλύτερες δυνατές ποινές όπως νομοθέτησε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τις έχει μειώσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Να τονίσουμε ότι ο πρώτος εκ των συλληφθέντων διεγράφη από το κόμμα με απόφαση μου αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του από την Ελληνική Αστυνομία» τόνισε ο κ. Μαρινάκης και συμπλήρωσε: «Μόλις πληροφορηθήκαμε την υπόθεση ατύπως, αμέσως είχαμε αναστολή που ισοδυναμεί με διαγραφή και το ίδιο θα όφειλε να κάνει οποιοδήποτε κόμμα. Διεγράφη μόλις βγήκαν επίσημα τα στοιχεία του από τη Δικαιοσύνη. Είναι ντροπή να εργαλειοποιείται μια ποινική υπόθεση, σταματήστε να το κάνετε αυτό. Η Νέα Δημοκρατία έχει εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, 400.000 άνθρωποι ψήφισαν για Πρόεδρο την τελευταία φορά, δεν μπορεί να ταυτίζετε ένα κόμμα ή τα μέλη του με κάτι τέτοιο. Είναι άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται, άνθρωποι που προσπαθούν καθημερινά και έχουν οικογένειες. Σταματήστε αυτή τη χυδαία εργαλειοποίηση, σταματήστε να κυλιέστε στο βούρκο».