Στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ακρίβεια αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εστιάζοντας στις μόνιμες παρεμβάσεις για την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, οι οποίες λαμβάνουν χώρα χωρίς να υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενεών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των προσφορών 1 συν 1 στα σούπερ μάρκετ. «Εμείς ελέγχουμε αν οι προσφορές είναι πραγματικές και δεν υπάρχει παραπλάνηση. Αλίμονο αν καταργούσαμε μια προσφορά. Εμείς θέλουμε πραγματικές εκπτώσεις, ελέγχουμε αν οι προσφορές είναι προσφορές», τόνισε. Συμπλήρωσε ότι οι έλεγχοι αποδίδουν και ότι εκεί που επιβλήθηκαν πρόστιμα υπάρχει μείωση τιμής έως και 25%.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχουν επιβληθεί πάνω από 1.500 πρόστιμα από τους 20.000 και πλέον ελέγχους που έχουν γίνει, κάτι που αποτελεί καθημερινή διαδικασία. Σημείωσε ότι από τα 8 εκατ. ευρώ που έχουν επιβληθεί ως πρόστιμα στις επιχειρήσεις έχουν εισπραχθεί 5 εκατ. ευρώ. 

Την ίδια ώρα τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στη μείωση χρέους.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «στη δημοκρατία μας, τους πολιτικούς τους κρίνουν οι πολίτες. Προτιμούμε πάνω σε αυτό να κτίσουμε την πολιτική παρά να σχολιάζουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους» και συνέχισε λέγοντας πως «ίσως επειδή έλειπαν από τη χώρα -δεν το λέω ως μομφή- δεν έχουν ενημερωθεί πόσο κακό έκανε αυτή η αντιπολιτευτική λογική, της τοξικότητας. Καλύτερα να μας πει τι θέλει να κάνει για τη χώρα, γιατί όλους αυτούς τους μήνες βλέπουμε μια εσωκομματική αντιπαράθεση».

Αναφορικά με τη δημοσκόπηση που φέρνει δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη περί συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε πρόταση για συζήτηση των παθογενειών από το 1997 και μετά με μια διαδικασία που τρέχει παράλληλα από τη δικαιοσύνη».