Το πρώτο που σκέφτεσαι όταν συναντάς τη Μαρία Μηλίνη είναι αφενός ότι είσαι τυχερός που αξιώθηκες μια τέτοια γνωριμία και αφετέρου ότι όποιος συνεργάζεται μαζί της έχει κερδίσει τον πρώτο λαχνό. Αυτό συμβαίνει με τον Ανδρέα Λοβέρδο από το 2016, όταν και άρχισε να συνεργάζεται μαζί της, μέχρι να φτάσουμε στο παρόν και τη συμπερίληψή της στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος των Δημοκρατών

Η Μαρία, προτού συνεργαστεί με τον Ανδρέα Λοβέρδο, από τα μαθητικά της χρόνια υπήρξε ενεργό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, σπούδασε Φιλολογία με εξειδίκευση στη Νεοελληνική και Μεσαιωνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και δημοσιογραφία στη Σχολή του ANT1, εργάστηκε ως δημοσιογράφος από το 1998, μιλά αγγλικά, γερμανικά και είναι παντρεμένη από το 2004 με τον δικηγόρο Βόλου Κωστάκη Παπαδόπουλο. Η Πολυξένη-Ευδοκία Παπαδοπούλου είναι η κόρη που την κάνει να χαμογελά πλατιά για αυτό που είναι και ό,τι θα γίνει στο μέλλον που χτίζει ως φοιτήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. 

Η Μαρία Μηλίνη μιλά με παλμό για όσα αγαπά: την πολιτική και στρατιωτική ιστορία, τον Ολυμπιακό, το σκυλάκι της τη Βικτώρια· έχουν εκείνη την ωραία χροιά τα λόγια που περιγράφουν αγάπες, ειδικά για τους αδύναμους ή τους ευάλωτους. Με αυτά τα υλικά είναι φτιαγμένη η Βολιώτισσα υποψήφια ευρωβουλευτής και είναι αυτά που ταίριαξαν με τους Δημοκράτες και τον Ανδρέα Λοβέρδο. 

Στις 9 Ιουνίου η Μαρία θα ζητήσει τους σταυρούς των Θεσσαλών που θα στείλουν στο Ευρωκοινοβούλιο τους Δημοκράτες: «Γνωρίζω από πρώτο χέρι την ικανότητα, την εντιμότητα και την αποτελεσματικότητα του Ανδρέα Λοβέρδου. Πατριώτης, σοβαρός, μεταρρυθμιστής. Δεν λαϊκίζει και δεν διστάζει να κάνει αυτό που πρέπει. Είναι τιμή μου που συμμετέχω ως υποψήφια ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο των Δημοκρατών. Πάνω απ’ όλα θα αγωνιστούμε με κοινή λογική που τόσο χρειάζεται σήμερα. Προσωπικά, θα δώσω αυτήν τη μάχη γιατί πιστεύω ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στην ΕΕ και γιατί η πατρίδα μας έχει ανάγκη από τέτοιους πολιτικούς», είπε η «λοβερδική» Μαρία Μηλίνη λίγο μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων, το επαναλαμβάνει και σήμερα σε αυτήν τη σύντομη συνάντησή μας.