ραγκούσης (ο)

  1. αυτός που τα φέρνει δύσκολα βόλτα, φτωχός «είναι τόσο ραγκούσης που αναγκάζεται να νοικιάζει τη βίλα του στους τουρίστες για να ζήσει»,
  2. οικογενειάρχης που δεν καταφέρνει να γλιτώσει τα παιδιά του από την ανέχεια «καλέ, κυρίες μου, καλέ, λυπηθείτε με εμένα τον ραγκούση που βγάζω τα παιδιά μου από τα δωμάτιά τους για να μένουν παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό».

 

Άδειο το ψυγείο, άδεια και η βίλα!

Μετά τη Ρένα τη Δούρου και το άδειο της ψυγείο, το νέο δράμα που χωρίς υπερβολή με συγκλονίζει είναι αυτό του σύντροφου Ραγκούση ο οποίος, με αξιοπρέπεια που κανείς τη συναντά μόνο στους απλούς ανθρώπους του μόχθου όπως είναι ο Γιάννης, μίλησε για το δράμα που τόσα χρόνια κρατούσε κρυφό: «Νοικιάζω τη μόνιμη κατοικία μου και βγάζω τα παιδιά μου από τα δωμάτιά τους για να μένουν παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό» είπε, κάνοντας όποιον έχει καρδιά να δακρύσει.

Κάποιοι κακεντρεχείς ισχυρίζονται ότι η «μόνιμη κατοικία» του είναι μια βιλάρα με πισίνα και μιλούν για ενοίκιο που φτάνει μέχρι και 14.000 την εβδομάδα. Ισως επειδή δεν έχουν καταλάβει ότι δεν μετριούνται όλα με το χρήμα και ότι κανένα πενταψήφιο νούμερο δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο του ανθρώπου που νοικιάζει ένα από τα δέκα ακίνητα που δηλώνει στο πόθεν έσχες του για να ζήσει.

 

Μα, πάτε καλά;

Οφείλω να ομολογήσω ότι βρίσκω εντελώς ανεπίτρεπτα τα ερωτήματα που θέτει στον αναξιοπαθούντα σύντροφο Ραγκούση η Νέα η Δημοκρατία.

Είναι απαράδεκτη ακόμα και η παραμικρή αμφισβήτηση της καθαρότητας και της προσήλωσης στους τύπους ενός ανθρώπου ο οποίος, αν μη τι άλλο, ήταν για χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

 

Πληθυντικός ευγενείας α λα γαλλικά!

Για να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα, νομίζω πως πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στον βουλευτή Κυρανάκη και τη βουλευτή Τζάκρη οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια ένος έντονου πολιτικού διαλόγου που είχαν διατήρησαν ένα υψηλό επίπεδο και δεν έπαψαν να απευθύνται ο ένας στον άλλον στον πληθυντικό.

«Είστε γελοία» έλεγε ο ένας, «εσείς είστε γελοίος» απαντούσε η άλλη, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Παιδικά τραύματα

Μια φράση του συντρόφου Ανδρουλάκη από τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς τις συνέπειες της έκθεσης στο ΠΑΣΟΚ από μικρή ηλικία: «Ολοι οι διορισμοί διευθυντών νοσοκομείων θα γίνονται με ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς για να πάρουν οι καλύτεροι Έλληνες τις θέσεις» είπε ο σύντεκνος σοσιαλιστής που μ’ αυτήν τη φράση και μόνο θα έκανε περήφανο τον Αντρέα.