φράχτης (ο)

  1. αυτός που είναι ταυτοχρόνως επιθυμητός και ανεπιθύμητος «η κατασκευή στον Εβρο είναι φράχτης, πράγμα που σημαίνει ότι οι σύντροφοι και δεν τη θέλουν και θα την αφήσουν ως έχει»
  2. θεσμικό εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, «ο Δημήτρης δεν θέλει αυστηρό κρατικό έλεγχο στα σύνορα γιατί είναι φράχτης στις ενοικιάσεις των ακινήτων του»
  3. ευκαιρία ανέξοδης ή ακόμα και επικερδούς επίδειξης ευαισθησίας «το μεταναστευτικό είναι ένας από τους καλύτερους και πιο βολικούς φράχτες για πολλούς συμπολίτες».

 

Το παπατζιλίκι πάει σύννεφο…

Ο φράχτης του Έβρου είναι άλλο ένα πολύ καλό παράδειγμα του μεγέθους του παπατζιλικιού που σε κάθε ευκαιρία πουλάνε οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου, ο φράχτης καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν προστατεύει τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν πρόκειται να τον γκρεμίσουν (όπως και δεν τον γκρέμισαν στο παρελθόν) και άρα θα διατηρήσουν κάτι που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν προστατεύει τα ελληνικά συμφέροντα.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι σύντροφοι δεν δίνουν δεκάρα ούτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα ούτε για τα ελληνικά συμφέροντα και απλώς προσπαθούν να κρατήσουν δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη: και να ικανοποιήσουν τον ιδεοληπτικό πυρήνα των ψηφοφόρων τους, αλλά και να μην τρομάξουν τους πιο λογικούς.

Αν μπορούν να θεωρηθούν λογικοί οι άνθρωποι που θέλουν να ξαναζήσουν το συριζαϊκό μεγαλείο της περιόδου 2015-19.

 

Μπαχαλάκηδες!

Οφείλω να ομολογήσω ότι στα οικονομικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως συνεπή με την προ ετών προσπάθειά τους να τινάξουν τη χώρα στον αέρα και καθόλου δεν προσπαθούν να ρίξουν στάχτη σε κανενός τα μάτια.

Να, ας πούμε τις προάλλες η συντρόφισσα Τζάκρη αποκάλυψε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλει πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, πτώση των τραπεζικών επιτοκίων και κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας.

 

Προειδοποιούν για το… χάος

Με λίγα λόγια, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούν ότι έτσι και εκλεγούν θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να αυξηθούν οι τιμές στην ενέργεια, ο πληθωρισμός να φτάσει σε ύψη Τουρκίας και να μοιράζουν το χρήμα στους φίλους τους μέσω μιας τράπεζας που το κράτος θα ελέγχει.

Για να μην έχει κανείς δικαίωμα να πει ότι δεν ήξερε…

 

Προς τι το σοκ;

Δηλώνω τη συμπαράστασή μου στους συμπολίτες οι οποίοι έχουν σοκαριστεί από τις φωτογραφίες της παραλίας του Πανόρμου στη Μύκονο, η οποία καταστράφηκε από το συνδυασμό νταβατζιλίδικης επιχειρηματικότητας και κρατικής απροθυμίας για έλεγχο και επιβολή του νόμου.

Υποθέτω ότι το σοκ οφείλεται στο ότι βρίσκονται μόνο μερικές ώρες στη χώρα και δεν έχουν προλάβει να δουν ότι όλη η Ελλάδα είναι ένας Πάνορμος…