ρουβίκωνας (ο)

  1. οργανωμένη ομάδα που απειλεί και εκφοβίζει, συμμορία που ασκεί μπούλινγκ «δυστυχώς σε πολλά σχολεία έχουν κάνει την εμφάνισή τους ρουβίκωνες που τραμπουκίζουν μαθητές και καθηγητές»
  2. τάγμα εφόδου «εκτός από το κυνήγι των Εβραίων, οι ρουβίκωνες του Χίτλερ φρόντιζαν να τρομοκρατούν και όποιον δυσαρεστούσε ή παρέκκλινε από τη γραμμή του ηγέτη τους»
  3. αυτός που δρα ανενόχλητος «στην Ελλάδα όλοι οι παραβατικοί και οι εγκληματίες είναι ρουβίκωνες».

 

Ήταν… λογοδοσμένος

«Όταν ζήτησα από τον κύριο Ανδρουλάκη, αφότου εκλέχθηκε, να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, εκείνος αρνήθηκε τη συνάντηση δύο φορές», αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μάλλον δεν είχε καταλάβει ότι ο σύντροφος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ήδη λογοδοσμένος και δεν ήθελε να τον δουν με άλλον πολιτικό αρχηγό.

 

Γίνε κι εσύ… τραμπούκος. Σιγά μην σε πιάσουν!

Η επίθεση των τραμπούκων του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Σταύρου Θεοδωράκη δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Τα τάγματα εφόδου φροντίζουν πάντοτε να επιτίθενται σε όποιον δυσαρεστεί τις δυνάμεις της προοδευτικής παράταξης και να στέλνουν το μήνυμα σε όποιον μπορεί να σκέφτεται να κάνει κάτι ανάλογο.

Και στο κάτω-κάτω, η Αριστερά και η βία δεν είναι δύο ξένοι (λογικό για έναν χώρο που επιθυμεί «εξέγερση» και «επανάσταση»). Το απογοητευτικό είναι ότι δεν προκαλεί καμία έκπληξη και η άνεση με την οποία κάθε παραβατική ή εγκληματική ομάδα δρα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις για «νόμο και τάξη», η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η χώρα στην οποία οι συμμορίες τραμπούκων, είτε είναι πολιτικές είτε οπαδικές είτε της μαφίας της νύχτας, δρουν ανενόχλητες, έχοντας τη βεβαιότητα ότι αποκλείεται να υποστούν την οποιαδήποτε συνέπεια για τη δράση τους.

 

Κάηκαν στο βίντεο!

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 18 ώρες από την επίθεση σε σπίτι δημοσιογράφου για να μπει στον κόπο να βγάλει η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωση που να την καταδικάζει.

Πιθανότατα τα μέλη του Δ.Σ. χρειάστηκε να δουν πολλές φορές το βίντεο με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού για να διαπιστώσουν αν ειπώθηκε κάτι το οποίο δεν εγκρίνουν.

 

Πρώτης τάξεως απατεωνόμετρο/ανοητόμετρο

Η «ιδιωτικοποίηση του νερού» είναι ένα πρώτης τάξεως απατεωνόμετρο/ανοητόμετρο.

Όταν ακούς κάποιον να τη διαδίδει, καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με μεγάλο απατεώνα και όταν βλέπεις κάποιον να την πιστεύει, καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με μεγάλο… μυαλό, το οποίο σίγουρα μπορεί πολύ εύκολα να σου εξηγήσει πού χώλαινε η preliminary debt sustainability analysis το 2015.