τροχαία (η)

  1. κάτι που δεν υπάρχει, ανύπαρκτο «σε ποια ηλικία είναι καλύτερο τα παιδιά να μαθαίνουν ότι ο Αϊ-Βασίλης είναι τροχαία;»
  2. αυτή που δεν κάνει τη δουλειά της «να πρoσέξεις πού θα πας για την τριχόπτωσή σου γιατί λίγες εταιρείες για εμφυτεύσεις μαλλιών δεν είναι τροχαίες»
  3. αυτή που καμαρώνει παρουσιάζοντας παραπλανητικά στοιχεία «τα 23.000 βεβαιωμένα πρόστιμα ακούγονται πολλά αλλά όταν κάνεις τις διαιρέσεις καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με τροχαία».

 

Οταν οι αριθμοί είναι φαινόμενα που ξεγελούν…

Για άλλη μια φορά, με δικαιολογημένο καμάρι, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε τους ελέγχους που έκανε και τις κλήσεις που έκοψε η Τροχαία σε όλη την επικράτεια της χώρας κατά την εβδομάδα από τις 2 έως τις 8 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 23.000 περιπτώσεις, οι οποίες μπορεί να φαίνονται πολλές, αλλά είναι άλλο ένα κλασικό παράδειγμα του πώς οι αριθμοί (αν δεν κάνεις τις κατάλληλες διαιρέσεις) μπορεί να ξεγελάσουν.

Μιλάμε για 3.200 κλήσεις την ημέρα κι αν σας φαίνονται πολλές σκεφτείτε το εξής: Αν με την επιβολή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ασχολούντο μόλις 500 (από τους 56.000) αστυνομικούς χωρισμένοι σε ομάδες των πέντε (είμαι λαρτζ) και η κάθε ομάδα βεβαίωνε μόλις μία παράβαση κάθε δέκα λεπτά, σε ένα οκτάωρο θα μπορούσαν να βεβαιώσουν 4.800 παραβάσεις.

 

ΚΟΚ; Ποιος ΚΟΚ;

Για να καταλάβετε ακόμα καλύτερα το πόσο δεν επιβάλλεται ο ΚΟΚ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν σε ολόκληρη την Αττική σε μία εβδομάδα είναι μόλις 3.600. Δηλαδή 515 την ημέρα.

Με λίγα λόγια, η ΕΛ.ΑΣ. σε μια ολόκληρη ημέρα βεβαιώνει όσες παραβάσεις μπορεί κανείς να δει σε μια διαδρομή μισής ώρας οπουδήποτε στο Λεκανοπέδιο.

 

Το έπιασαν το νόημα οι σύντροφοι!

 

Πέρα από την αδιαφορία των συντρόφων για τη Δημοκρατία, σκέφτομαι ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλος ένας λόγος για τον οποίο δεν ψήφισαν την τροπολογία για τον αποκλεισμό των καταδικασμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ισως να φοβούνται μήπως αυτή είναι η μόνο αρχή και στο μέλλον αποκλείονται από τις εκλογές οι καταδικασμένοι γενικώς, πράγμα που όσο να ’ναι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε υποψηφίους του κόμματος.

 

Οψιμο το δίκιο του

Κακώς χλευάζεται ο σύντροφος Αντώναρος εξαιτίας μιας δήλωσής του το 2018, στην οποία ανέφερε ότι «είναι δυσφημιστικό να χαρακτηρίζομαι όψιμος συριζαίος».

Ο άνθρωπος είχε δίκιο, καθώς μόνο όψιμος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ένας συριζαίος που είναι συνεργάτης του Κώστα του Καραμανλή του Εργατικού τουλάχιστον από το 2008.