Μανιτάκης για Κουφοντίνα: Φυλακές υπόδικων ο Κορυδαλλός-Δεν μπορεί να μεταταχθεί εκεί

by news

Ο Κορυδαλλός έχει μετατραπεί σε φυλακές υποδίκων, δεν είναι δυνατόν να μεταταχθεί εκεί ο Κουφοντίνας, δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός και ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαου, Αντώνης Μανιτάκης.

Όπως ανέφερε, «όλοι ξέρουμε ότι ο Κουφοντινάς έχει πολιτικές βλέψεις και το κάνει για να ηρωοποιηθεί».

«Είναι δυνατόν το κόμμα της αντιπολίτευσης να του παρέχει πολίτικη κάλυψη και να γίνονται διαδηλώσεις;» διερωτήθηκε ο Αντώνης Μανιτάκης.

Σημείωσε ότι αν ο Κουφοντίνας ενδιαφέρεται για τη ζωή του να σταματήσει την απεργία πείνας ώστε η Κυβέρνηση να πάρει κάποια πρωτοβουλία.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Μανιτάκης, άφησε σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που παρέχει πολιτική κάλυψη στον αμετανόητο δολοφόνο της «17Ν».

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση «να μην παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι της αντιπολίτευσης, ούτε και να μπει στη λογική της».

«Είναι πρόσχημα αυτό που ζητάει ο Κουφοντίνας, κυρίως όταν διαπίστωσε ότι η στάση αυτή έχει την κάλυψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

«Την ευθύνη της ζωής ενός καταδίκου, αλλά και την πολιτική ευθύνη, την έχει η κυβέρνηση. Άρα η κυβέρνηση οφείλει να βρει έναν τρόπο να μην παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι της αντιπολίτευσης, ούτε και να μπει στη λογική της», τόνισε ο κ. Μανιτάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει αυτό για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Η όλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στην πόλωση, την οξύτητα, την άρνηση, τον μηδενισμό. Αν το επιδιώκει συνειδητά αυτό, τότε είναι λογικό να πέσει πάνω στον Κουφοντίνα για να διαιωνίσει έναν λόγο διχαστικό και νοσηρό, που έχει καταστρέψει εδώ και δεκαετίες τη χώρα».

«Η τήρηση των νόμων», συνέχισε ο κ. Μανιτάκης, «μπορεί να διέπεται και από ένα κλίμα επιείκειας εντός του νόμου και όχι έξω από το νόμο. Χωρίς ευνοϊκή μεταχείριση και χωρίς να θυσιάζεται το κράτος δικαίου. Όμως η λύση αυτή προϋποθέτει την αλλαγή πολιτικού κλίματος. Η ζωή ενός απεργού πείνας, όταν είναι κατάδικος, είναι ευθύνη της πολιτείας. Αν πεθάνει ο Κουφοντίνας, την πολιτική ευθύνη θα την έχει η κυβέρνηση. Όμως αυτό είναι το επιδιωκόμενο;» διερωτήθηκε, και ακολούθως εξήγησε γιατί δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα του αρχιεκτελεστή της «17Ν»:

«Το αίτημα του καταδίκου Κουφοντίνα να επιστρέψει στον Κορυδαλλό δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και για λόγους αρχής και για λόγους πρακτικούς. Η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί είναι ορθή και νόμιμη. Όμως το θέμα έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις. Είναι πρόσχημα αυτό που ζητάει ο Κουφοντίνας, κυρίως όταν διαπίστωσε ότι η στάση αυτή έχει την κάλυψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν ένας δολοφόνος στυγνός και αμετανόητος διαπιστώνει την πολιτική κάλυψη, αυτό τον έχει γεμίσει με αισιοδοξία και υπεροψία, που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί. Διότι, ξαφνικά, από κατάδικος, μπορεί να γίνει μάρτυρας και μπορεί να γίνει και ήρωας».

Ερωτηθείς, τέλος, για την εισαγγελική εντολή χορήγησης των αναγκαίων ιατρικών μέτρων στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο Αντώνης Μανιτάκης απάντησε ότι «ο κατάδικος μπορεί να πειθαναγκαστεί για ιατρική φροντίδα αλλά και σίτιση», ενώ αναφορικά με τη στάση που θα μπορούσε να κρατήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να παρέμβει ούτε στην έκτιση της ποινής αλλά ούτε και στην εκτέλεση της δικαστικής απόφασης».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα